„Me suutsime välja kaevata ja purustada kriminaalse organisatsiooni. Schmidt viis koos oma kaasosalistega aastaid läbi ebaseaduslikku tegevust sooritusvõime tõstmiseks,” ütles Austria Innsbrucki prokuratuuri pressiesindaja Hansjörg Mayr kolmapäeval.

Austria liidukriminaalameti esindaja Dieter Csefan rääkis isegi ülemaailmselt tegutsenud võrgustikust.

Kõik viitab sellele, et selle võrgustiku juht oli Schmidt.

Lapsena käis Schmidt Erfurti spordikoolis ja tegeles nooruses mäesuusatamisega. 1996. aastal alustas ta arstiõpinguid Gießeni ülikoolis ja ta sai doktorikraadi sooritusvõime diagnostikuna. Erialaajakirjale Operation Karriere ütles ta hiljem: „Minu süda kuulus endise
võistlussportlasena spordimeditsiinile.”

Schmidti isa on advokaat, ema Heidrun endine võistlusujuja. Alates 1990. aastatest on emal üldarstipraksis Erfurti Riethi linnaosas, kus ka Schmidt ise hiljem tööle hakkas.

Patsiendid hindavad seda praksist erinevalt. Soovitusportaalis Jameda nimetatakse Schmidti tähelepanelikuks ja sõbralikuks. Teised patsiendid leiavad aga, et ta on väga pealiskaudne, üleolev, väga ülbe ja totaalselt ülekoormatud. Kohati süüdistavad portaali kasutajad teda isegi ravivigades.

Bild kirjutab, et Schmidt ja tema ema hoolitsevad enese sõnul ka 50-60 profisportlase eest (ujujad, jalgpallurid, jalgrattasportlased, kergejõustiklased ja käsipallurid). Praksisele väljastas litsentsi Tüüringi liidumaa spordiliidu spordimeditsiini uurimiskeskus. Eile reageeris see asutus dopingujuurdlusele ja võttis litsentsi ära.

Schmidt ema ei ole dopingujuhtumis uurimise all. Schmidti ennast on aga korduvalt dopinguga seostatud, aga alati kõiki süüdistusi eitanud.

2000. aastate keskel oli Schmidt jalgrattaklubide Team Gerolsteiner ja Milram meeskonnaarst. 2008. aastal lõpetati Gerolsteineri tegevus just dopingujuhtumite tõttu.

2009. aastal süüdistas Schmidti rängalt endine Gerolsteineri rattur Bernhard Kohl, kes ütles Austria ajalehele Kurier: „Ta kaldus dopingu kasutamisele. Ma sain temaga algusest peale hästi jutu peale. Kunagi sattusime me dopingust rääkima. Ta ütles: „Loogiline, et seda peab tegema.” Ta ütles ükskord, et ma ei ole meeskonnas ainus, kes veredopingut kasutab.”

Kohli sõnul Schmidt mitte ainult ei teadnud dopingu kasutamisest 2008. aasta Tour de France’i ajal, vaid aitas sellele ka kaasa. Schmidt lahjendas Kohli verd vajaduse korral soolalahusega ja tegi tema hotellitoas vereülekandeid.

„Ma ei ole mingid dopinguainet hankinud, levitanud ega ise manustanud. Team Gerolsteineris ei toimunud kindlasti mingit meeskonna toetatud dopingu kasutamist,” kinnitas Schmidt ajalehes Thüringer Allgemeine toona.

2013. aastal oli Schmidt tunnistaja Stefan Schumacheri pettuseprotsessil. Taas kinnitas arst, et ei teadnud süstemaatilisest dopingu kasutamisest Team Gerolsteineris midagi.