Oscarite ülekanne jõuab 225 erinevasse riiki ning gala jooksul esinevad muusikaliste numbritega näiteks Oscari-võitja Jennifer Hudson, nominendid Gillian Welch ja David Rawlings, Bradley Cooper ja Lady Gaga ning erikülaline Bette Midler.

Kuna "Bohemian Rhapsody" oli möödunud aasta üks populaarsemaid filme ja kuna see kandideerib lisaks parima filmi Oscarile veel neljas kategoorias, siis astub Oscarite laval üles ka Queen + Adam Lambert, et tuua vaatajateni Queeni surematud hitid.


Kuna seekord on muusikalised filmid tänu "Täht on sündinud" ja "Bohemian Rhapsody" edule väga tähtsal kohal, siis esitatakse ka parima laulu kategoorias kandideerivaid laule. Oscari-võitja Jennifer Hudson esitab dokumentaalfilmist "RBG" pärit lugu "I'll Fight". Gillian Welch ja David Rawlings esitavad vendade Coenite Netflixi vesterni "The Ballad of Buster Scruggs" põhilaulu "When a Cowboy Trades His Spurs for Wings”.

"Must panter" kandideerib samuti parima laulu kategoorias, kuid Kendrick Lamar, Sounwave, Anthony Triffith ja SZA ei tule Oscarite lavale "All the Stars" esitama, sest Kendrick Lamaril ei õnnestunud selleks aega leida, mistõttu otsustati kogu esitusest loobuda.

Bradley Cooper ja Lady Gaga esitavad "Täht on sündinud" hittlugu "Shallow" ning Bette Midler esitab laulu "The Place Where Lost Things Go", mis pärineb muusikafilmist "Mary Poppins Returns"

Parima filmi Oscarile kandideerivaid filme tutvustavad ülekande jooksul Chef José Andrés, Dana Carvey, Queen Latifah, Congressman John Lewis, Diego Luna, Tom Morello, Mike Myers, Trevor Noah, Amandla Stenberg, Barbra Streisand ja Serena Williams.

Teiste auhindade välja hõiskajate hulka kuuluvad Javier Bardem, Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Samuel L. Jackson, Stephan James, Keegan-Michael Key, KiKi Layne, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa, Sarah Paulson, Elsie Fisher, Danai Gurira, Brian Tyree Henry, Michael B. Jordan, Michael Keaton, Helen Mirren, John Mulaney, Tyler Perry, Pharrell Williams, Krysten Ritter, Paul Rudd ja Michelle Yeoh.