Kate Winsletiga asuvad 2009. aasta "Avataris" tutvustatud Pandora planeedil hakkavad järjes tegutsema veel Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington, Oona Chaplin, Stephen Lang ja David Thewlis.

"Avatari" esimeses järjes mängivad suurt rolli Pandora ookeanid ning seetõttu oli vaja läbi viia ka veealused võtted. Selle jaoks ehitati 1 892 705 liitrit vett mahutav nö. veepaak, kus hakati jäädvustama liikumisanduritega kaetud näitlejatega erinevaid motion capture võtteid. Näitlejaid treeniti hinge kinni hoidma, sest paljud pikad kaadrid nõudsid vee all ujumist.

Produtsent Jon Landau rääkis portaalile Collider antud intervjuus, et nad said nad abi professionaalit, kes õpetas, kuidas veel all pikalt hinge kinni hoida. Cameron kinnitas, et treeningu jooksul hoidis Kate Winslet lausa 7 ja pool minutit hinge kinni. Tal olevat olnud nii hea treening, sest hoidis regulaarselt veealustes stseenides näideldes hinge kinni 2-3 minutit.

"Avatar 2" linastub 2020. aasta detsembris.

"Avatari" järgede tööpealkirjad on hetkel "The Way of Water", "The Seed Bearer", "The Tulkun Rider" ja "The Quest for Eywa" ning need linastuvad aastatel 2020, 2021, 2024 ja 2025.

Lisaks on teada, et Cameron plaanib "Avatari" järgede juures katsetada 3D tehnoloogiat, mis ei nõua vaatajatelt 3D prillide kandmist ning järgede koondeelarveks oli 2017. aasta seisuga üle ühe miljardi dollari, mis tähendab, et iga filmi eelarveks on natuke üle 250 miljoni dollari.