Häirekeskusesse helistanud lastest valiti välja neli, kes olid eriti vaprad, suutsid selgelt kirjeldada õnnetust ja kõigile häirekeskuse töötaja küsimustele selge vastuse anda. Eraldi statistikat selle kohta, kui palju lapsi numbrile 112 helistab, tehtud ei ole, kuid keskuse töötajad on noorte helistajate tehtud kõnesid eraldi üles märkinud.

"Kõik neli last oskasid kirjeldada, mis on juhtunud, ja kus. Kuigi olukord oli ärev, suutsid nad siiski säilitada nii palju rahu, et kogu vajaliku info häirekesusele edasi anda," ütles aukirjade üleandmisel häirekeskuse töötaja Irina Lenskaja.

Aukirja pälvis Sigmard Aasa kõne eest häirekeskusesse, teatamks viga saanud sõbrast, kelle käes plahvatas ilutulestikurakett, Mattias Mell, kes andis teada lämbumas lähedasest, keda tema isa samal ajal elustas, Marcus Lemsalu, kes andis teada kukkunud vanaisast ja noorim, täna sünnipäeva tähistanud Peeter Vainu, kes andis teada kodus tekkinud tulekahjust. Intervjuud Peeter Vainuga saab vaadata ülalolevast videost.

Häirekekskuse pressiesindaja Heiko Leesment soovitab kõigil, kes märkavad ohusattunut või abivajajat kohe valida hädaabinumber 112. Helistades tuleks püüda jääda ärevusttegevale olukorrale vaatamata võimalikult rahulikuks, kuulata tähelepanelikult päästekorraldaja küsimusi ja püüda neile anda täpseid ja selgeid vastuseid.

Noortele aukirja saajatele tehti häirekeskuses ekskursioon. Lisaks toimus häirekeksuses ka asutuse probleeme käsitlev ümarlaud, kus osalesid terviseameti peadirektor Merike Jürilo, häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela, Tartu ülikooli peremeditsiini professor Ruth Kalda ja Tallinna kiirabi esindaja Raul Adlas.