Heidame hetkeks pilgu, milline oli miljonite südamed võitnud menufilmi teekond kinolinadele.

Juuli 2002. Will Smith paljastas TV Guide'ile, et sooviks filmis rolli ja et talle avaldab muljet ka filmi režissöör. Kui Smith oli "Mehed mustas II" promotuuril, siis ta mainis, et peab Joel Schumacheriga ("Batman and Robin") plaani teha "Täht on sündinud" uusversioon.

Will Smithi kõrvale oli vaja leida ka teine peaosatäitja. Mõeldi näiteks Alicia Keysile ja Jennifer Lopezile. Teati, et mõlemale näitlejannale pakuks asi suurt huvi. Lopezi puhul arutleti, et on võimalus teha ka kogu asi ladina võtmes.

Muuhulgas tegi Will Smith ka ettepaneku, et filmi võiks teha koostöös Sonyga ja võiks sisu muuta hoopis nii, et Will Smithi tegelane on tõusev täht ja naislaulja on juba läbi põlenud staar.

September 2002. Joel Schumacher kinnitab MTVle, et ta planeerib "Täht on sündinud" uut versiooni, milles mängivad Will Smith ja Jennifer Lopez. Ta ütles, et pole teada, kas film läheb rahvale peale, aga tundub, et filmistuudiol on soov linateos valmis teha.

Oktoober 2002. Alicia Keys on mängust välja. Naise mänedžeri Jeff Robinsoni sõnul ei peaks Alicia esimene film olema see, kus ta tegelaskuju sarnaneb talle endale nii palju. Mehe sõnul võiks Alicia esimene roll pakkuda suuremat väljakutset ja olla pisut dramaatilisem.

Jaanuar 2010. Filmistuudio Warner Bros teeb teatavaks, et Nick Cassavetes teeb "Täht on sündinud" uue versiooni. Väidetavalt on selle üle Warner Brosis mitu aastat mõeldud. Algselt loodeti, et filmis mängiksid Will Smith ja Beyonce. Lisaks Beyonce'le mõeldi ka Rihanna ja Alicia Keys'i peale.

Veebruar 2010. Käisid jutud, et Beyonce kõrval astub Will Smithi asemel üles hoopis Russell Crowe.

Jaanuar 2011. Mingil põhjusel on Cassavetes mängust väljas ja öeldakse, et filmi režissööriks saab hoopis Clint Eastwood. Käivad ka jutud, et Beyonce astub filmis üles. Teise peaosatäitjana kaalutakse näitlejaid nagu Eddie Murphy, Robert Downey Jr. ja Jon Hamm.

Juuni 2011. Kuna Eastwood oli samal ajal filmi "J. Edgar" võtetel, kus mängis Leonardo DiCaprio, siis läksid lahti kõlakad, et Eastwood rääkis asjast Leonardole ja nüüd kaalub ka tema pearolli.

Juuli 2011. Beyonce kinnitab, et sai Eastwoodiga kokku ja nüüd on asi kindel - ta mängib filmis.

August 2011. Väljaanne Variety räägib, et kuna Batmani-filmid läksid hästi ja Christian Bale on tõusev täht, siis kaalutakse ka teda meespeaosa jaoks.

Mõned päevad hiljem teatab Beyonce, et ta on rase. Eastwood, kes plaanis filmiga 2012. aasta veebruaris peale hakata, peab projekti edasi lükkama. Samal ajal teeb Leonardo DiCaprio teatavaks, et ei soovi filmis rolli. Ilmselt valis ta hoopis Tarantino filmi "Django Unchained".

Märts 2012. Clint Eastwood hakkab läbirääkimisi pidama Tom Cruise'ga. Räägitakse, et Cruise on asjast vaimustatud, ta meeldib Warner Brosile, aga vahepeal tulevad päevakorda veel kaks uut nime: Eminem ja Hugh Jackman.

Aprill 2012. Käsikirja kallal töötav Will Fetters otsustab, et film võiks keskenduda pigem meeslauljale ja tema allakäigule ning vähem tähelepanu võiks olla armastusel. Fettersi sõnul oli selleks siis huvitav aeg, sest muusikatööstus oli pidevas muutumises ja vanematel inimestel on raskem olla edukas. "Kui sa oled viiekümnendates eluaastates tüüp ja elad maailmas, kus on menukas Justin Bieber, siis mida sa teed? Et oled näiteks Kurt Cobain?".

Fettersi käsikirjas oligi meespeaosa inspireeritud Kurt Cobainist. "Kui ta suri, siis see oli väga jube lugu. Mis siis, kui ta poleks aga enesetappu teinud ja prooviks nüüd grunge-ikooni arusaamaga uue albumi välja anda. See oleks aga väga raske, kui tema parimad päevad on möödas ja tema muusikat enam ei osteta," rääkis Fetters.

August 2012. Clint Eastwood võtab ühendust Bradley Cooperiga. Beyonce on endiselt mängus. Mingit kindlat kokkulepet aga kohe ei tehta, sest Bradley Cooperil on väga tihe graafik.

Oktoober 2012. Beyonce on mingil põhjusel mängust väljas, vahendab Variety ja filmil pole ühte peaosatäitjat. Selgub, et kindlat kokkulepet pole ka Bradley Cooperiga. Clint Eastwood teeb juttu Johnny Deppiga.

Märts 2015. Cooper võtab režissööritöö Clint Eastwoodilt üle. Beyonce'i nähakse endiselt kui parimat kandidaati peaosatäitja rolli.

Märts 2016. Warner Bros peab läbirääkimisi Beyonce'iga, kuid naine nõuab rolli eest üüratut summat ja filmistuudio otsustab leida kellegi teise.

Juuni 2016. Naispeaosa pakutakse Lady Gagale.

August 2016. Roll on ametlikult Lady Gaga oma ja temast saab Cooperi filmis staar. Lisaks kirjutab Gaga filmile muusikat.

Allikas: Vulture.com