Markus Robam kommenteerib loo sündi järgmiselt: “"Tuli, vesi, õhk ja maa” lõplik versioon valmis mitmete katsetuste ja proovide käigus. Detailidest moodustus loominguline tervik otsimise käigus leitust. Suureks abiks loo kirjutamisel oli Gerda, tema abil leidis lugu kõige sobilikuma ja meile meeldiva vormi. Loomulikult on Leelo poolt saadud luuletus juba õnnistus, sest see heliseb juba ise.”

Režissöör Gerda Kordemets: "Alguses oli ainult see mõte, et filmis peaks kindlasti olema laul, mis võtaks kokku kõige olulisema sellest loost. Miskipärast ma tahtsin väga, et selle teksti kirjutaks nimelt Leelo Tungal. Sest tema võime väljendada suuri mõtteid lihtsalt ja hingeminevalt on mind alati puudutanud.” Nii et kõigepealt oli tekst ja seejärel sündis sellele tekstile muusika. “Kuna nii Leelo Tungal kui ka helilooja Markus Robam on helendavad olevused, kes tajuvad maailma imelisena, sündis sellest minu meelest väga hingeminev lugu.”

Lavastaja, stsenarist ja režissöör Gerda Kordemets on tänaseks vorminud kolmest mehest rääkiva menuka lavastuse järel valmis filmi, mis võeti üles suvel ning jõuab Eesti kinodesse juba käesoleva aasta märtsis. Sketšidega vürtsitatud romantilise komöödia peategelasteks on kolm sõpra, kolm näitlejat Tiit Sukk, Veikko Täär ja Margus Prangel, kes mängivad selles filmis iseendid. Ja ka kõiki meeste kujutluspiltidest arenevate sketšide karakterrolle.

Režissöör ja stsenarist Gerda Kordemets lisab, et näidend "Mehed" räägib ju tegelikult rohkem ikka naistest. Seda filmistsenaariumiks kohandades püüdis ta mõelda sellele, mida naised vahel valesti teevad. Mida annab valesti teha, et mõnikord hakkab meestele tunduma, et nad on lõksus, kust tahaks välja pääseda. Isegi, kui tegelikult ei taha. Nii kodus kui ka tööl. Miks meile vahel tundub, et armastuse asemele kolib kooselusse sisse rutiin, et ükskõik kui huvitavasse töösse hiilib tüdimus?

Film “Mehed” jõuab kinodesse 15. märtsil 2019

Lavastaja ja stsenarist: Gerda Kordemets

Osades: Veikko Täär, Tiit Sukk, Margus Prangel, Mihkel Vendel, Andrus Vaarik, Tõnis Niinemets, Piret Laurimaa, Ursula Ratasepp-Oja, Eva Püssa, Carmen Mikiver, jpt.