“Täht on sündinud” kesine edu

Bradley Cooperi film "Täht on sündinud" jäi mitmes tähtsas kategoorias tähelepanuta. Mees kõndis galalt minema vaid ühe auhinnaga ja sedagi ainult parima laulu kategoorias. Milline pettumus!

“Roheline raamatu” tähelend

Mõnes väljaandes küll ennustati selle võitu, ent paljud olid siiski “Rohelise raamatu” triumfist üllatunud. Filmi saatis suur skandaal ja kehv müügitulu, kuid hoolimata kriitikute märkustest, on heasüdamlikud komöödiad Hollywoodi Välisajakirjanike Assotsiatsioonile jätkuvalt meeltmööda.

“Bohemian Rhapsody” absoluutne triumf

Oli selge, et Hollywoodi Välisajakirjanike Assotsiatsioon jumaldas seda filmi. Rami Malek oli parima draamanäitleja auhinna soosik ja nii ka läks, kuigi paljud ei osanud seda siiski oodata.

Foto: Scanpix

Tühjade kätega Amy Adams

Adam McKay filmi “Vice” ja HBO “Sharp Objects” staar saabus galale kahe nominatsiooniga, mis tähendab, et tema võimalused võita olid nii mõnestki paremad. Kahjuks lahkus ta aga tühjade kätega. Nii mõnegi kriitiku meelest oleks ta pidanud rolli eest miniseriaalist “Sharp Objects” siiski parima näitlejanna auhinna saama.

“BlacKkKlansman: Must mees klannis” vähene saak

Nelja nominatsiooniga film oli üks HVA lemmikutest, kuid Spike Lee viimasel teosel jäi millestki puudu, et gloobused koju tuua. Sellest hoolimata kuulub teos tänavuse auhinnahooaja koorekihi hulka, pälvides tunnustust ja nominatsioone mitmetel filmimaailma tippsündmustel.

“Homecoming” ja Julia Robertsi pettumus

Amazoni pooletunnine draama ja selle staar Julia Roberts olid televisiooni kategoorias suured soosikud, kuid kumbki ei saanud tunnustatud.

Glenn Close “The Wife” üllatuslik auhind

Mitte keegi ei pakkunud Glenn Close’i parima draamanäitlejatari kategooria võitjaks — pea kõigi panused olid “Täht on sündinud” tähel Lady Gagal. HVA ei saanud lasta aga käest võimalust anda lõpuks Close’ile üks filmiauhind. Eelnevalt oli daamil ette näidata vaid trofeed sarjade “The Lion in Winter” ja “Damages” eest.

Foto: Scanpix