1. "Visa hing" on lugu võõrdunud perest, kus isa annab endast kõik, et pühade ajaks koju jõuda. Film on tehtud tüüpilise pühadeaja filmi valemi järgi. Lihtsalt John McClane'i takistavad terroristid ja verine võitlus, mitte lumetorm lennujaamas või pikad tööpäevad. Kokkuvõttes on lugu ikkagi lihtne: isa tahab pere juurde, tee peale tulevad sekeldused ette ja lõpuks läheb kõik ikkagi hästi.

2. Filmis on ahne grinchilik pahalane. Jälle üks tüüpiline pool taoliste filmide juures: mingi pahalane ähvardab kogu lõbu ära rikkuda. Mõnes filmis on selleks kuri boss, kes ei lase töölt tulema. Mõnes teises filmis aga libe sell, kes noolib kellegi teise naist. Võimalusi on mitmeid. "Visa hinges" on tema nimi lihtsalt Hans Gruber ja ta on terrorist või siis pigem lihtlabane varas.

3. Filmi dialoog on täis iroonilisi viiteid jõuludele. Näiteks on filmis stseen, kus ühe surnud pahalase kampsunile on kirjutatud "Nüüd on mul kuulipilduja, ho-ho-ho" ja taoliseid viiteid leidub filmis veelgi.

4. Filmis on tarbimisvastane sõnum. Nimelt pannakse vastastikku tarbimishimu ja pereväärtused. Ühel või teisel jäetakse mulje, et ülirikas firma on kuidagi pere võõrandumises süüdi ja ühel hetkel tuleb John McClane ja vabastab oma naise tema ülemuse haardest.

5. John McClane'i naise nimi on Holly. Inglise keeles tähendab holly astelpõõsast. Hea, et laste nimed polnud puuvõõrik ja jõulutäht.

6. McClane õpib selgeks, mis on jõulude tähendus. Selleks, et teised ja su pere oleksid õnnelikud, pead kahtlemata tooma ohverdusi. McClane saab sellest lõpuks aru. Seda väljendab näiteks see, et ta kleebib püstolid oma seljale jõuluteemalise kleeplindiga. Lisaks ütleb ta filmi vältel mitu korda "Jeesus Kristus!". Jõulud on igal juhul teemas.

7. Filmi lõpus sajab lund. Millise jõulufilmi lõpuks ei sajaks lund? Tüüpiline romantiline filmikene lõppeb ju ikka nii, et armastajapaar suudleb teineteise embuses ja lõpuks saab ikka kõik korda.

8. Filmis on stseen, kus McClane on justkui korstnasse kinni jäänud jõuluvana. Tegemist on stseeniga, kus John McClane on liftišahtis ja eksleb seal ikka selle nimel, et päästa jõule.

9. "Visa hinges" kostuv muusika on täis jõululaule. Näiteks Run-DMC lugu "Christmas in Hollis" või "Let It Snow!", aga ka "Ode to Joy".

Allikas: ew.com