Mäletatavasti tuli Šmigun-Vähi 2006. aastal Torinos olümpiavõitjaks nii 10km klassikasõidus kui 7,5 + 7,5km suusavahetusega sõidus. 2014. aastal teatas eestlanna, et tema dopinguproovist leiti keelatud ainete kasutamise jälgi.

"Täpselt kaks kuud tagasi sain teate, et kaheksa aastat tagasi, 2006. aasta Torino OM-i käigus ajavahemikul 12.-16. veebruar võetud dopinguproovide uuel kontrollimisel A-proovist ei ole leitud keelatud aineid, kuid väidetavalt leidub selles molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest," ütles Šmigun-Vähi toona tehtud avalduses.

Järgnevalt jõudis Šmigun-Vähi dopingujuhtum Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS). Pika vaikuse järel - mille ajal polnud üldse selge, mille üle kohtus täpselt vaieldakse - teatas ROK 13. detsembril 2017, et kõik Torino olümpiamängude järelproovid on puhtad. Sellega vabastati Kristina taas süüdistustest.

Dagbladet kirjutab, et Šmigun-Vähi päästis süüdistustest dopinguküttide poolt tehtud viga. Sportlasel või tema esindajal on õigus olla kohal, kui tema dopinguproov avatakse. Šmigun-Vähile sellist võimalust ei antud, ehkki proov siiski avati. Kuna eestlanna õigusi rikuti, siis tema dopinguproovi tulemus tühistati.

10km klassikasõidus võitis Šmigun-Vähi kulla Marit Björgeni ees. "Šmiguni dopinguproovist on räägitud alates 2014. aasta Sotši olümpiast. Ma ei ole saanud kogu vahejuhtumist ühtegi tagasisidet. Ma ei tea, kes mulle vastuseid peaks andma," ütles Björgen eelmisel aastal Dagbladetile.