Välk on 7-aastane emane koer, kes on üks neist Varjupaikade MTÜ hoolealustest, kellele me sel jõulukuul kodu otsime. Pisut berni alpi karjakoera ja suurt šveitsi alpi karjakoera meenutav jõulise kehaehitusega tütarlaps ootab oma võimalust Võru varjupaigas. See tütarlaps on suur! Kui ta novembrikuu alguses varjupaiga hoole alla sattus, siis kaalus ta 41 kilogrammi.

Välk leiti Võru linna vahelt hulkumas. Ta lonkis tänavatel õnnetult ringi ja igatses tagasi koju. Varjupaiga töötajate sõnul on kindlasti tegemist endise kodukoeraga, kuid mingil põhjusel teda ühel hetkel enam ei tahetud ja nii sattus ta tänavale. Kui ta varjupaika jõudis, kimbutas teda kõrvapõletik. See on kontrolli all ja Välk saab vajalikku ravi. Kõrvapõletik ravitakse muidugi välja ja igapäevaselt ei ole vaja tema kõrvade pärast muretseda, kuid uus omanik peaks arvestama, et kõrvad on Välgu nõrk koht ja neil võiks siiski silma peal hoida.

Välk

Iseloomu poolest on Välk väga lustlik ja sõbralik koer. Tõeline välk, nagu nimigi ütleb - ja paras tuulepea on ta ka, selline vahva sell! Rihmas oskab ta jalutada ja toas oskab ka käituda - ehtne sotsialiseeritud kodukoer. Ta ei haugu võõraste peale ja saab läbi ka teiste koertega. Neljakäpalistega ta tüli norima ei lähe, vaid hoiab pigem eemale, kui talle keegi vastukarva on.

Välk on lihtne koer, tal ei ole kummalisi kiikse ega hirme.

Välk on lihtne koer, tal ei ole olnud minevikust mingit rasket traumat ega mingeid kummalisi kiikse, mistõttu ei tohiks ka uuel omanikul temaga probleeme tekkida. Ainus, mida see suur koer tahab, on joosta! Ta naudib möllamist, mässamist ja seikluseid, mistõttu sobib ta aktiivsemasse perekonda, kel on samasugused huvid ja kellel on suure ja aktiivse koera jaoks sobilik elustiil.

"Kui Välk on saanud piisavalt joosta, on ta tegelikult vägagi mugava inimese koer," iseloomustab varjupaik oma hoolealust. Tal ei olegi rohkem vaja. Ülejäänud päeva magab ta meeleldi lihtsalt maha. Kui aga uus omanik tahaks temaga harrastada ka mõnd koeraspordiala, siis see Välgule kindlasti meeldiks!

Välk on kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse.

Kui Sina saad Välgukest aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Võru varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!