Kus ja kuidas te esmakordselt kohtusite?

Alen: Ma arvan, et see oli Tartus Vanemuise teatri kohvikus. Käisime sellel ajal mõlemad seal esinemas ja tihti möödus ka vaba aeg samas paigas.

Margus: Esmakohtumine oli umbes kümme aastat tagasi, kui andsime koos mitu naistepäevakontserti. Vastuvõtt ja tagasiside publiku poolt oli supersoe. Siis oli pundis lisaks ka Andre Hein.

Millise mulje ta sulle jättis?

Alen: Kui sa oled oma kahekümnendate alguses, ei jäta inimesed sulle mingit muljet. Tiksud vaikselt oma voolus ja püüdled oma kättesaamatute unistuste poole. Sisu hindamine ja muljed tulevad hiljem.

Margus: Proffmuusik, hea lavalise karismaga, mängib klaverit ja kitarri võrdselt hästi.

Esimene mõte, kui esmakordselt kuulsite teineteist laval laulmas?

Alen: Margusel on väga äge ja mehine hääl ja kadedaks tegev kärin, kui ta rokki laulab. Lisaks on temas mingi lavaline ülbus, mis paneb kuulama.

Margus: Tundub, et Eestis on veel üks meeslaulja, kelle kontsertidel on publikust 99 protsenti õrnema soo esindajad (naerab).

Milline on ta sõbrana?

Alen: Ta on soe inimene.

Margus: Kuna elame eri linnades, siis oleme eelkõige head kolleegid.

Mida sa temas kõige rohkem hindad?

Alen: Ma hindan tema töövõimet ja entusiasmi. Margus on üks neid inimesi, kes suudab sind motiveerida ka siis kui asjad ei suju ja meeleolu on pehmelt öeldes halb.

Margus: Mulle meeldib, kui artist on laval enesekindel ja muusikapalade vahepeal räägib lugusid ja suhtleb publikuga. Alen seda kahtlemata on.

Naljakaim seik, mis on teil kahekesi koos kontserti andes juhtunud?

Alen: Meil on see teema, et viimati sai koos lavalaudadel oldud ja lauldud kümmekond aastat tagasi. Ilmselt oli seal ka midagi naljakat, aga... Kes vana asja meelde tuletab, sel...

Margus: Siiani on kõik marutõsine olnud (naerab).

Kes oma loomingus romantilisem on?

Alen: Ilmselt mina, kuna olen kirjutanud rohkem muusikat. Lisaks tean kindlalt väita, et tänu minu lauludele on Eestimaa saanud omale juurde päris mitu uut kodanikku.

Margus: Seda peab keegi teine hindama.

Kes pääseb teist esimesena Eesti Laulule?

Alen: Ma arvan, et Margus. Ma pole juba kolm aastat ühtegi lugu Eesti Laulule saatnud ja tõele au andes ei plaani ka tulevikus seda teha. Ma ei oska kirjutada laule kolme minuti formaadis. Tänapäeval on pesupulbrireklaamid ka pikemad kui eurolaulud.

Margus: Tundub, et pooled valitud lood on igal aastal kohati naeruväärselt kehvad ja enda energiat ma rohkem sellel palaganil osalemiseks ei raiska. Seega mina vist ei pääse (naerab).

Kumb on suurem naistelemmik?

Alen: Ma arvan, et Margus. Ta on hetkel oletatavasti vallaline.

Margus: Meie kahe parimad omadused kokku pannes tuleks naiste lemmiku tiitel kahtlemata ära.

Kumb teist on edevam?

Alen: Minu edevuse ämber sai mõned ajad tagasi täis ja enam pole mõtet ennast paabulinnu kombel lille lüüa.

Margus: Mul läheb peegli ees enne lavale minekut 10 sekundit. Kui Alenil kauem, siis ta võidab (naerab).

Alen Veziko ja Margus Vaher annavad 6. detsembril Tartus Athena keskuses ja 7. detsembril Tallinnas Kumus romantilise kontserdi „Lähedal“.