„Eesti Vabariik 100 filmiprogramm annab võimaluse noortel filmitegijatel ennast proovile panna, mille tulemusel rikastub Eesti filmimaastik mitmekülgsete linateostega,“ sõnas Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Ootan põnevusega, millisele rännakule Eesti ajaloos režissöör Kaur Kokk kinosõpru oma debüütfilmiga viib,“ lisas Rohumaa.

Produtsent Katrin Kissa rõõmustab "Põrgu Jaani" esilinastumise üle. „Oleme seda filmi mitu aastat teinud ja päev, mil film lõpuks kinodesse publiku ette jõuab, on suurt elevust tekitav. Usun, et seda filmi tasub suurel ekraanil vaadata, et minna koos "Põrgu Jaani“ tegelastega hämarasse aega, millest Eestis filmikunst on senini mööda läinud, kuid millel on tänapäevaga üllatavalt palju ühisjooni,” lisas Kissa.

Filmi tegevus on inspireeritud Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest. Rahvast on aastaid rõhunud sõda, nälg ja katk. Saladusliku põnevusloo peategelane on Jaan (Meelis Rämmeld), kes leitakse teadvusetult mererannalt. Jaan ei mäleta oma minevikku. Ta on võõras niihästi iseendale kui inimestele enda ümber. Ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase võõra tausta ja varasemate tegude kohta.

Kesksetes rollides astuvad üles Meelis Rämmeld, Andres Lepik, Pääru Oja, Peeter Volkonski, Adele Taska, Egon Nuter, Villu Kangur ja Anne Türnpu. Filmi stsenarist ja režissöör on Kaur Kokk, operaator Mart Taniel, kunstnik Matis Mäesalu ja kostüümikunstnik Jaanus Vahtra. Filmi produtsent on Katrin Kissa ja tootjafirma Homeless Bob Production.