01.12.2014, 12:34
Pardimaksapasteet
Pardimaksast valmistatud pasteet on tõestus, et heaks asjaks piisab vähestest, kuid õigetest komponentidest.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Pardimaks
- Piim
- Õli
- 1 tk Sibul
- 1 dl Vana Tallinn
- Sool
- Must pipar
- 60 g Või
- 1.5 spl Mahe sinep
- 2 tk Küüslauguküüs
1. Eemalda maksalt kelmed ning jäta puhastatud maks piima sisse tunnikeseks ligunema, nii saab tulemus hõrgum.
2. Tõsta maksatükid majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta pannil õli ning prae sibulaviile, kuni need muutuvad kergelt klaasjaks.
3. Lisa maks, prae tükid mõlemalt poolt pruuniks ja vala pannile liköör. Küpseta, kuni maks on valmis, kuid jälgi, et jääks siiski pehme ja õrn.
4. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta maks koos sibulaga köögikombaini, lisa või, sinep ja purustatud küüslauk ning vurista pasteediks.
5. Vajadusel lisa maitse järgi soola.