2. Sulata rasvaine ja lahusta selles sool.

3. Vispelda või mikserda pärmise piima hulka pool jahukogusest. Kui soovid olla pärmi elutegevuses kindel, jäta vedel tainas mõneks ajaks sooja kohta kerkima. Sellist moodust nimetatakse eelkergituseks.

4. Ära liialda jahuga – tainas võiks olla pigem vedelam, ent hästi hoolega sõtkutud. Soe tainas ja hoogne segamine loob keskkonna, mis hoiab pärmseentest eralduvat süsihappegaasi hästi kinni. Seetõttu tainas kerkibki topeltsuureks nii toasoojas kui ka ahjukuumuses. Õnnestunud tainas venib hästi, vähemalt 15 sentimeetrit.

5. Sõtku tainast intensiivselt vähemalt 5 minutit, kuni see lööb tainalaua ja käte küljest lahti ning on lihtsalt vormitav.

6. Lisa rasvaine ja teine osa jahust, sõtku tainas ühtlaseks. Aseta soojust hoidvasse nõusse ja pane peale puhas köögirätik või potikaas. Lase kerkida topeltsuureks. Sõtku tainas uuesti läbi, vormi pirukateks ja lase enne küpsetamist kindlasti veel 5 minutit kerkida.