07.01.2013, 14:59
Veise sisefilee sõgeda salatiga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Veise sisefilee
- Sool
- Must pipar
- Või ja õli
SÕGE SALAT
- Jääsalat
- Põld-võõrkapsas ehk rukola
- Beebispinat
- Kirsstomat
- Idand (erinevaid)
- Oliiviõli
- Kõrvitsaseemneõli
- Sool
- Must pipar
- India pähkel (röstitud)
- Avokaado
Võta grillpann ja pane tulele. Määri panni või ja õliga. Lõika sisefileest sõrmejämedused viilud. Pane pannile, keera pipraveskist peale soola ja pipart. Küpseta 1,5–2 minutit ja keera liha ümber. Maitsesta soola-pipraga ka seda poolt ja prae samuti mõni minut. Maitseb hästi koos “sõgeda salatiga”. Murra salat sõrmede vahel suurde kaussi. Lisa poolitatud kirsstomatid, tükeldatud avokaado ning mozzarella. Lisa idud. Vala salat üle oliiviõli, palsamiäädikakreemi ja kõrvitsaseemneõliga. Soovi korral maitsesta soola-pipraga. Lõpuks puista salatisse pähklid.