Tüümianijäätis
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 dl Tüümian (lehed)
- 2.5 dl Piim
- 2.5 dl Rõõsk koor (35%-line)
- 3 spl Mesi
- 1 tk Vanillikaun
- 5 tk Munakollane
- 1 tl Hele rumm
1. Puhasta tüümianivarred lehtedest. Mõõda vahukoor ja piim pisikesse potti ning lisa tüümianilehed, mesi ja vanillikaun. Kuumuta segu tasasel tulel, ent ära lase keema minna. Kui soovid lehevaba jäätist, siis kurna tüümian välja, aga mulle just meeldib, kui pisikesed täpid jäävad sisse. Püüa vanillikaun välja, ava poolenisti ning kraabi seemned piimasegusse.
2. Klopi munakollased kergelt vahtu ja tõsta lusikaga kuuma piimasegu hulka. Sega ning harjuta munakollaseid sooja vedelikuga – nii ei teki segusse ootamatut munaklimpi. Lisa munakollased piimale ning sega. Ära keeda! Sega kannatlikult seni, kuni poti sisu on paksenenud. Lase jahtuda. Lisa teelusikatäis rummi, sest nii et jäätu jäätis täielikult, vaid püsib kreemja konsistentsiga. Vala külmakindlasse nõusse ning aseta sügavkülma. Käi iga tunni järel
segamas. Võid selle toimingu jaoks ka jäätisemasinat kasutada. Serveeri ahjusküpsetatud sinihallitusjuustuste pirnidega või krõbedaks praetud peekonitega.