Ed Skrein - "Hellboy" (2019)

Režissöör Guillermo del Toro 2004. aasta "Hellboy" oli küllaltki edukas, et sellele ilmuks tema poolt neli aastat hiljem järg "Hellboy II: The Golden Army". Del Toro soovis teha ka kolmanda osa, sest teise lõpp jäi poolikuks, aga kuna tema idee kohaselt pidi film olema oluliselt suurema eelarvega kui eelmine, siis ei õnnestunudki tal seda projekti maast lahti saada.

Uus "Hellboy" film siiski tuleb, aga seda teeb režissöör Neil Marshall, nimitegelast kehastab "Stranger Thingsi" David Harbour ning Del Toro pole asjaga kuidagi seotud.

Kui teavitati, et uues filmis saaks Ben Daimio rolli "Deadpoolis" pahalast kehastanud Ed Skrein, tekkis tohutu skandaal, sest Skrein pidi kehastama tegelast, kes on koomiksi kohaselt Aasia päritolu. Näitleja loobus üsna kiiresti rollist, sest leidis, et Aasia rolle peaksid kehastama Aasia näitlejad. Daimio rolli asus Daniel Dae Kim.

"Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" (2004), "Talladega Nights" (2006), "Step Brothers" (2008), "The Other Guys" (2010) ja "Anchorman 2: The Legend Continues (2013)" poolest tuntud komöödianäitleja Will Ferrell kavatses 2016. aastal kehastuda Ameerika Ühendriikide 40. presidendiks Ronald Reaganiks. Ta kavatses seda komöödiat ka ise produtseerida ning lugu pidi keskenduma Reagani ametiaja sellele perioodile, kus president hakkas vaikselt Alzheimeri mõjudele alla vanduma.

See ei meeldinud aga endise presidendi toetajatele ja perekonnale, kes andsid kohe mõista, et on kohatu teha komöödia nii tõsisest haigusest. Sõna võttis ka Alzheimeri Assotsiatsioon, kelle sõnul oli täiesti absurdne mõelda, et keegi võiks soovida teha komöödiat, mille huumor tuleneb inimesest, kes elab Alzheimeriga.

Terava kriitika järel jäi film tegemata ning Ferrell loobus rollist.

Väga tõsistest haigustest on siiski filme tehtud nagu näiteks 2011. aasta draama-komöödia "50/50", mis suutis vähiravi lahata väga hea huumoriga.

Freddy Mercury eluloofilm "Bohemian Rhapsody" on juba linastumas, kuigi ka see film pole skandaalidest pääsenud: keset võtteid vahetati välja režissöör Bryan Singer ning juba ammu enne võttesse minekut vahetati välja ka näitleja. Praegu on filmi peaosa varsti lõppeva seriaali "Mr. Robot" staar Rami Malek.

Enne Malekit asus Mercury rolli "Borati", "Ali G", "Brüno", "Diktaatori" ja "Who Is America?" staar Sacha Baron Cohen, kes nägi rolli jaoks küll ideaalne välja, kuid asi oli pigem selles, et Cohen ei saanud läbi Queeni alles olevate bändiliikmetega, kellel oli filmist hoopis teistsugune nägemus.

Cohen soovis, et lugu pühenduks ainult Mercuryle, kuid bändiliikmed soovisid, et film keskenduks teises pooles rohkem neile. Brian May polnud üldse Coheniga rahul ning muidugi arvasid esialgu sama ka bändi fännid. May nimetas Cohenit meedias sitapeaks ning väitis, et mees valetas projekti peatanud põhjuste kohta.

Leonardo DiCaprio oli valmis 2010. aastal kehastuma viikingiks Mel Gibsoni filmis "Berserker", kuid pärast näitleja välja langemist pole sellest projektist midagi edasi saanud.

Gibson oli 2010. aastal hoos, sest "The Passion of the Christ" ja "Apocalypto" oli 2004. ja 2006. aastal teinud kinokassades puhta töö ja kinnistanud tõsiasja, et Gibsoni 1995. aasta "Braveheart" polnud juhus, vaid et ta ongi meisterlik režissöör.

Niisiis oli "Berserker" juba vaikselt arenduses, kui selgus, et DiCaprio asub peaossa. Kõik tundus ideaalne, aga siis juhtus see, mis saatis Gibsoni Hollywoodi "vanglasse". Suure meediakajastuse järel loobus DiCaprio rollist, kes andis teada, et põhjuseks oli ajanappus seoses samal ajal töös olnud filmidega, kuid tegelikkuses pöörasid Gibsonile kõik selja ning DiCaprio tegi tegelikult õige valiku, sest muidu poleks ta võibolla osalenud 2015. aasta filmis "The Revenant", mis tõi talle ka karjääri esimese näitleja-Oscari.

Nüüd on Gibson tagasi. Tema sõjafilm "Hacksaw Ridge" oli väga edukas ning Gibsonil on töös mitu uut filmi, mille hulgas on ka "The Passion of the Christ" järjeosa.

Alles sel aastal asus Scarlett Johansson kehastama tema enda produtseeritud filmis "Rub & Tug" transsoolist meest, kuid loobus rollist, sest seda otsust tabas suur kriitika ja näitleja valikut halvustav meediakajastus.

Milles oli asi? Transsoolised näitlejad tõid taaskord üles päevakajalise teema, et Hollywood palkab jätkuvalt sellistesse rollidesse kuulsaid näitlejaid ning ei anna võimalusi reaalselt transsoolistele näitlejatele, keda on omajagu.

Michael Fassbender tegi suurepärase töö Steve Jobsina Danny Boyle'i filmis "Steve Jobs", kuid esialgu sooviti selles rollis näha hoopis Christian Bale'i, kes oli suurepärase karakternäitlajana filmi jaoks ideaalne.

Miks ta rollist loobus? Steve Jobsi lesk Laurene Powell helistas näitlejale ning palus tal põhimõtteliselt rollist loobuda, sest ei tahtnud, et keegi tema lahkunud kaasat filmis mängiks. Samal põhjusel olevat loobunud ka Leonardo DiCaprio.

Film sai siiski tehtud ning Fassbender teenis rolli eest ka Oscari nominatsiooni.

"Ameerika psühho" ("American Psycho", 2000) peaosas oli Christian Bale ning see on ka tema üks ikoonilisemaid rolle. Stuudio soovis peaosas näha aga hoopis kedagi teist ja selleks oli Leonardo DiCaprio. Olukorra muutis keeruliseks see, et režissöör Mary Harron oli juba Bale'i peaossa valinud, kuid Lionsgate otsustas nende selja taga, et DiCaprio on palju suurem staar ning valis hoopis tema.

Režissöör Harron vahetati ootamatult välja ning tema asemel võeti hoopis Oliver Stone, kes ei saanud DiCaprioga filmi osas üldse läbi. Filmi arendus hakkas venima, mistõttu loobus DiCaprio rollist, et osaleda Danny Boyle'i filmis "The Beach" ning seejärel lahkus lavastajatoolilt ka Oliver Stone.

Harron ja Bale said filmi tehtud ning "Ameerika psühhost" sai kultusfilm.

Sel aastal pidi linastuma Netflixi biograafiline film "Gore", mis rääkis sellest, kuidas üks noormees kohtub suvepuhkuse ajal Itaalias vastuolulise ja skandaalse kirjaniku ja stsenaristiga Gore Vidal.

Vidali pidi kehastama Kevin Spacey, aga kui meediasse jõudsid seksuaalse ahistamise süüdistused andis Netflix teada, et loobusid kõikidest näitlejaga seotud varem loodud töösuhetest.

"Gore" oli juba järeltootmises, aga kuna Spacey mitte ainult ei mänginud filmi peaosas, vaid oli ka produtsent, siis otsustas Netflix selle tootmise täielikult peatada ning ei lasegi filmi kunagi välja.

Spacey oli oma töö juba filmi juures ära teinud, aga mõnes mõttes sunniti teda loobuma sellega, et film kaotati lihtsalt ära ja me ei näe kunagi tema versiooni Gore Vidalist.

Põhjuseks on kindlasti ka see, et ka Vidalile olevat meeldinud nooremad mehed. Sarnasus Spacey ja Vidali eelistuste osas oleks olnud liiga ilmselged, mistõttu polnud Netflixil muud valikut.