1. Gerard Butler

Viimasel ajal väga kehvade märuli - , fantaasia - ja katastroofifilmide ("Den of Thieves", "Geostorm", "London Has Fallen", "Olympus Has Fallen", "Gods of Egypt", "Hunter Killer", "Angel Has Fallen") poolest silma paistnud Gerald Butler suutis mingil hetkel oma karjääris osaleda ka väga heades filmides, aga tundub, et vanadest harjumustest on raske lahti saada.

Ta alustas sellistes kohutavates filmides nagu "Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life" ja "Dracula 2000", kuid liikus edasi väga viisakate rollidega filmides "The Phantom of the Opera", "300", "RocknRolla", "Law Abiding Citizen", "Coriolanus" ja "Machine Gun Preacher", kuid siis jätkas jälle keskpäraste teostega. Karjääri algusaegadel osales ta ka suurepärases miniseriaalis "Attila" ning ka see tõestab, et äkki tal oleks aeg vaadata teiste eeskujul televisiooni poole.

2. Cuba Gooding Jr.

Tom Cruise'i ühe kuulsaima filmi "Jerry Maguire" (1996) kõrvalrolli eest Oscari võitnud Cuba Gooding Jr.-i karjäär algas väga hästi - kahele Oscarile kandideerinud "Boyz n the Hood" (1991), neljale Oscarile kandideerinud "A Few Good Men" (1992), juba mainitud "Jerry Maguire", kaks Oscarit võitnud "As Good as It Gets" (1997), Oscari võitnud "What Dreams May Come" (1998), "Men of Honor" (2000) ja Oscari võitnud "Pearl Harbor" (2001), kuid 2001. aastal läks karjäär käest ära ning järgnesid rumalad komöödiad, viletsad õudusfilmid ja mõttetud märulid, millega ongi mees ka viimasel ajal oma karjääri sisustanud ("Absolute Deception", "One in the Chamber", "The Hit List", "Sacrifice").

Õnneks suutis ta vahele mahutada ka kvaliteetse seriaali "American Crime Story", kus kehastas kurikuulsat O.J. Simpsoni.

3. Eddie Murphy

2006. aasta "Dreamgirls" parima meeskõrvalosa eest Oscarile kandideerinud Eddie Murphy viimase aja edukaimate filmide ei kuulu mitte tema komöödiad "Mäss pilvelõhkujas" ("Tower Heist"), "A Thousand Words" või "Saage tuttavaks - Dave" ("Meet Dave"), vaid hoopis "Shreki" seeria ning seda saabki nimetada tema viimase aja kvaliteetsemaks ponnistuseks.

"Doctor Dolittle" ja "Nutty Professor" järjed, "Norbit", "The Haunted Mansion" ja "Daddy Day Care" näitasid, et terve elu ei saa ikka sama tegelast mängida.

Vahepeal linastus ka inimlik draama "Mr. Church", milles näitleja panustas oma võimekusele olla suurepärane karakternätleja tõsises draamarollis.

Nüüd tundub, et Murphy on vaikselt tagasitulekut tegemas, sest 25. oktoobril Netflixis linastuv biograafiline komöödia "Dolemite Is My Name" sai Toronto filmifestivalil väga palju kiita ning järgmisel aastal linastub ka "Prints Zamundast 2", mis võibki ta tagasi hinnatud näitlejate areenile tuua. Lisaks käivad jutud, et Netflix on valmis Muprhy uue stand-up-etenduse eest välja käima väga suured summad.

4. Nicolas Cage

"Leaving Las Vegas", "Adaptation", "Raising Arizona", "Wild at Heart", "It Could Happen to You", "The Rock", "Con Air", "Face/Off", "Snake Eyes", "8MM", "Gone in Sixty Seconds", "The Family Man", "Captain Corelli's Mandolin", "Matchstick Men", "Lord of War" ja "World Trade Center" jäid Cage'i karjääris kõik aastate 1981-2006 vahele, kuid siis just 2006. aastal, mil linastus kõigi aegade halvim film "The Wicker Man", sai alguse uus periood näitleja elus, mil ta osales järjepidevalt ainult kohutavates thrillerites, draamades, fantaasiafilmides ja ka märulites ja ulmekates.

Viimase 13 aasta jooksul jäi mulje, et 1995. aasta "Leaving Las Vegas" eest parima meespeaosa Oscari võitnud näitlejat ei päästa enam miski, kuid viimasel ajal on lisandunud nii mõnigi film, mis on hakanud vaikselt tema mainet päästma nagu näiteks "Mandy", "Mom and Dad", "Joe", "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans" ning hiljuti Toronto filmifestivalil esilinastunud ja palju kiita saanud "Color Out of Space", mis põhineb H.P. Lovecrafti samanimelisel lühilool.

See on aga ajutine, sest Cage osaleb järjest nii paljudes filmides, et neist saab hea olema ainult mõni üksik.

5. Bruce Willis

Pärast viimast "Visa hinge" ("A Good Day to Die Hard") oli selge, et Bruce Willist enam lihtsalt ei huvita.

"Kuues meel", "Visa hinge" seeria (1-4), "Viies element", "Purunematu", "Pulp Fiction", "Sin City", "Mercury on hädaohus", "Kaksteist ahvi", "Last Man Standing", "Death Becomes Her", "Color of Night", "The Jackal", "Armageddon", "The Siege", "Tears of the Sun", "The Whole Nine Yards" ja selle järg - need olid vanasti filmid, mis iseloomustasid Willise hämmastavat karjääri. Nüüd on selleks otse voogedastusse ja Blurayle suunatud filmid, millest mõni jõuab vahel ka kinodesse.

Vahepeal valmis tal ka erakordselt hea ulmekas "Looper", aga siinkohal peab arvestama, et enne ja pärast seda on tal veel terve hulk ühesuguste nimedega mõttetuid märuleid.

Õnneks võttis näitleja end kokku ja tegi taaskord koostööd M. Night Shyamalaniga, kelle filmile "Lõhestunud" ilmus sel aastal järg "Klaas" ("Glass") ning Willis oli filmis ka üks peaosaline.

2018. aastal ilmusid Willisel ainult kehvad põnevikud "Acts of Violence", "Death Wish" ja "Reprisal", aga nüüd tundub, et vähemalt 2019. aasta jätkab näitleja heade filmide lainel, sest linastumas on ka Edward Nortoni lavastatud "Motherless Brooklyn", mis sai augusti lõppus Telluride filmifestivali linastumise järel korralikult kiita. Sellele järgneb jälle "10 Minutes Gone", mis tundub olevat täpselt samasugune suvaline põnevik nagu kõik Willise viimase aja filmid.

Tulemas on ka "Visa hinge" eellugu, aga kuna Disney ostis Foxi ära, siis on raske öelda, kas sellest filmist kunagi asja saab.

6. John Cusack

"Being John Malkovich", "Con Air", "1408", "High Fidelity ", "Say Anything... ", "High Fidelity" näitlejast on saanud mees, keda saame nüüd näha sellistes šedöövrites nagu " 2012", "Hot Tub Time Machine", "The Raven" ja kohutav "Cell", mis põhines suurepärasel Stephen Kingi raamatul. Vahepeal on mehel valminud ka väga keskpärased filmid nagu "Arsenal", "Blood Money", "Singularity", "Distorted" ja "Distorted".

7. Jim Carrey

Carrey komöödia - ja draamarollide ajad on ammu möödas, sest vananev koomik osaleb nüüd pigem klassikute ebavajalikes järgedes ("Dumb and Dumber To") või osaleb veidrates projektides nagu "The Bad Batch" ja krimidraamades nagu "Dark Crimes", kuigi kumbgi ei võetud hästi vastu.

Kadunud on see näitleja, kes säras sellistes filmides nagu "Ace Ventura: Pet Detective", "The Mask", "The Cable Guy", "Liar Liar", "The Truman Show", "Man on the Moon", "How the Grinch Stole Christmas", "Me, Myself & Irene", "The Majestic" ja "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

Carrey uusim film on jägmisel aastal linastuv "Sonic the Hedgehog", mis tundub juba praegu kohutav.

Pigem püüab ta praegu tähelepanu oma poliitiliste maalidega, aga kindlasti mitte enam näitlejana.

8. Al Pacino

Martin Scorsese selles aasta "The Irishman" tuleb ära oodata ning siis võib Pacino ameti maha panna, sest juhul kui legendaarne näitleja ei tee midagi koos veel legendaarsema Scorsesega, siis teeb ta filme näiteks koos Adam Sandleriga ja see pole kunagi hea märk.

9. Danny Glover

"Surmarelvade" staaril on kogu aeg töös väga palju erinevaid filme, kuid ükski neist ei jõua kinopubliku teadvusse, sest enamus on kas sisutühjad märulid, madala-eelarvelised draamad või järjed nagu "Death Race 4: Beyond Anarchy".

Gloveri viimase aja ainuke säravam film oli David Lowery ("Minu sõber lohe", "A Ghost Story", "Ain't Them Bodies Saints") lavastatud "Old Man and the Gun", aga tõenäoliselt näeme teda taaskord säramas ka järjeloos "Jumanji: The Next Level".

10. Steven Seagal

Seagali uusimad filmid "General Commander", "Above the Law 2" ja "Attrition" olid kõik kehvad märulid. IMDb andmetel karjääri jooksul 56 rollis osalenud näitleja ei plaani ameti maha panemist, kuigi tema kuldajastu on juba ammu läbi ning ta pole enam kuulus oma rollide, vaid poliitiliste hoiakute poolest.

Eks see ole ka omaette "kvaliteedimärk", kui sinu viimane film "China Salesman", kus lööb kaasa ka Mike Tyson.