"Selles osas ma jäin rahule. Nende nägemus langeb üsna hästi kokku. Ja enamgi veel, ma lugesin hiljuti läbi 800-leheküljelise ajaloo dr Ago Pajuri Konstantin Pätsi monograafia 2. köite, mis räägib meie oma riikluse aastatest. Need 800 lehekülge annavad umbes samasuguse ettekujutuse, nagu on ka minul ja on nagu ka Mart Kivastikul kui ka lavastajal Aleksander Ogarevil. Põhiasi, olulisem mida me võisime sellest näidendist kogeda ja tajuda, on see, et peame hoiduma ühest olulisest veast, mida tavaliselt ühiskonnas kiputakse tegema et me nõuame ajaloolastelt tegelastelt meie tagantjärgi tarkust. Meie teame, kuidas ajalugu läks ja me imestame kuidas nad nii rumalad olid, et nad aru ei saanud et ajalugu läheb nii ja et miks nad ei vältinud neid teisi või kolmandaid otsuseid. Selles suhtes, mulle väga meeldib akadeemik Jaak Aaviksoo ütlus, et tagantjärgi tarkus on kõige suurem täpisteadus."

Velliste lisas, et Pätsi karjääri kõige olulisemast on nii autor kui ka lavastaja väga hästi aru saanud. "Kui ajaloos tehakse otsuseid, siis need valikud ei pruugi olla valik hea ja halva vahel, õige ja vale vahel. Ajaloos on olukordi, kus tuleb valida mitte lihtsalt kahe halva vahel, vaid kahe väga halva vahel. Mis mulle selle näidendi juures eriti meeldis, on see, et kuna lavastaja on meie idanaabri Venemaa kunstnik, ta lavastas selle väga suure lugupidamise ja austusega Eesti riigi ja Konstantin Pätsi vastu. Ta sõnum oli väga selge, Konstantin Päts oli märter. Ta tegi kõik mida ta suutis, tegi oma kõige parema arusaamise järgi."

"Kostja ja hiiglane" käsikirja autor on Mart Kivastik. "See ei ole tõde meie viimasest riigivanemast, vaid üks kujutlus ja visand mehest, kes lõi Eesti Vabariigi ja kelle pilgu all libises Eesti pikaks ajaks Nõukogude okupatsiooni alla," on öelnud autor.

Osades on Peeter Tammearu, Elina Reinold, Sulev Teppart, Raimo Pass (Draamateater), Markus Luik (Draamateater), Kristjan Sarv jne.

"Kostja ja hiiglane" esietendus on 25. juulil ja seejärel on ta laval kokku kümne õhtul.

Etenduse korraldavad Ekspress Meedia ja R.A.A.A.M.

Pileteid saab osta enne etenduse algust ka kohapealt.

Pileteid saab osta Piletilevist ja Rahva Raamatust.