"Kuna nädalavahetusel on rohkem aega internetis tehinguid teha, siis annan välja hoiatuse hetkel paari näite pinnalt: soov.ee portaali on ette võtnud kelmid, kes suhtlevad asju müüvate inimestega inglise keeles ja tellivad kaupa USAsse," kirjutab veebikonstaabel Maarja Punak oma Facebooki kontol. "Võltsitud PayPali ülekande koopia edastatakse müüjale. Ühel juhul kanti väidetavalt rohkem ja paluti liigne raha kanda üle kolimisfirmale, mis korraldab selle ostetud eseme transpordi Eestist USAsse."

Punak tuletab meelde, et reaalset raha ei kantud kellegi kontole, seega kui müüja teeks kande, siis ta saadaks kelmidele iseenda raha." Kindlasti ärge pange kaupa enne teele, kui olete reaalselt raha enda kontole saanud. Saadetud kaupa enam tagasi saada pole suurt lootust," sõnas ta.

"Palun jagage infot nendele sõpradele, kes müüvad soov.ee-s või miks mitte ka teistes Eesti portaalides erinevaid esemeid. Tõenäoliselt üritavad kelmid saada jutule müüjatega, kes pakuvad esemeid, mis on väärt vähemalt paarsada eurot."