1. "Sipelgamees ja Vapsik" ("Ant-Man and the Wasp")

2015. aasta "Sipelgamehe" järg ja Marveli 20. film linastub kõigest loetud kuud pärast "Tasujad: Igaviku sõja" eepilist lahingut ja traagilist lõppu.

Marveli fännide õnneks saavad nad järgmise filmi ajal hoopis kaasa naerda, sest vahelduseks on läbinisti tõsised teemad kõrvale jäetud. "Sipelgamees" ja selle järg "Sipelgamees ja Vapsik" kuuluvad sarnaselt "Galaktika valvurite" kahe osaga nende Marveli filmide hulka, mida saab lugeda kõige humoorikamateks.

Film linastub kõikides suuremates kinodes 6. juulist.

2. "Kuidas pidudel tüdrukutega rääkida" ("How to Talk to Girls at Parties")

Sünopsis: 1970. aastate lõpus tahavad Londoni äärelinna Croydoni kõik teismelised olla punkarid, kaasa arvatud Enn (Alex Sharp). Kohaliku pungikuninganna Boadicea (Nicole Kidman) korraldatud jätkupeole suundudes eksib Enn koos oma kahe sõbraga imelikku majja, mille oleks justkui hõivanud vahetusõpilased. Salapärase Zani (Elle Fanning) võlu lummuses noormees otsustab tütarlapsele näidata Londonit ja punki. Zan varjab oma tegelikku päritolu ‒ ta on teisest galaktikast pärit tulnukas, kel on 48 tundi maapealse eluga tutvumiseks, enne kui tema ja ta kaaslased peavad oma teekonda jätkama. Enn otsustab päästa oma elu armastuse ja kutsub selleks appi Boadicea ja kohalikud punkarid. Film esilinastus 2017. aasta Cannes'i filmifestivali ametlikus programmis väljaspool võistlust. Põhineb Neil Gaimani samanimelisel jutustusel.

3. "Haletsus" ("Pity")

Sünopsis: Keskealine advokaat on murest murtud. Tema naine on koomas ja arstid ei anna suurt lootust. Õnneks on mehel hulk lähedasi inimesi, kes teda ses raskes olukorras toetavad ja trööstivad: poeg ja koer peavad end vaikselt ja viisakalt ülal, naabrinaine küpsetab talle iga päev kooki, sekretär embab emalikult ja keemilise puhastuse teenindaja avaldab iga kord kohtudes murelikult kaastunnet. Kui naine vastu ootusi koomast ärkab, oleksid kõik mured justkui peoga pühitud, aga võta näpust – advokaat on talle osaks saanud kaastunde ja haletsemisega nõnda harjunud, et ei oskagi enam ilma olla. Häda ajab härja kaevu, kuid enesehaletsuse kaev on põhjatu.

Film linastub kinodes Artis ja Sõprus 6. juulist.

4. "Fakiiri imepärane reis" ("The Extraordinary Journey of the Fakir")

Sünopsis: Pärast ema surma sõidab tänavafakiir Aja India Rajasthanist Prantsusmaale otsima isa, keda ta pole kunagi näinud. Ent kohe pärast kohale jõudmist luhtuvad kõik ta plaanid. Ekstsentrilise taksojuhiga juhtunud arusaamatuse tõttu leiab ta end väljaspool Pariisi asuvast IKEA kauplusest, kus armub Mariesse, kaunisse prantsuse juurtega ameeriklannasse, kes on otsustanud Ajat aidata.

Ent nende armastus satub ohtu, kui Aja jääb vangi kappi, mida veetakse läbi kogu Euroopa! Päästes end piirivalvurite ja bandiitide küüsist ning püüdes vältida ohte, kohtub ta sel omapärasel reisil paljude säravate isiksustega. Kas fantaasia ja mustkunstniku kohver aitavad tal naasta Pariisi, leida Marie’ ja teada saada, kes ta isa tegelikult on?

Põhineb Romain Puértolas’ maailmakuulsal bestselleril „Imepärane lugu fakiirist, kes jäi kinni Ikea kappi“.

Film linastub kõikides suuremates kinodes 13. juulist.

5. "Pilvelõhkuja" ("Skyscraper")

Dwayne Johnson on üks enimteenivaid Hollywoodi staare ja seda peaasjalikult tema enda karismast lähtuvate filmide ja rollide pärast. "Skorpionikuningas", "Kiired ja vihased", "Jumanji: Tere tulemast džunglisse", "Rannavalve", "Rampage: purustajad", "Vaiana", "San Andreas" ja "Luurespetsid" tegid temast kinokassa edu osas peamise tõmbenumbri ja selleks kujuneb ka "Pilvelõhkuja", mida võib põhimõtteliselt nimetada "Visa hinge" tänapäevaseks uusversiooniks, kus on aga palju rohkem plahvatusi, kõrgtehnoloogilisi lahendusi ja arvutiga loodud efekte.

Film linastub kõikdes suuremates kinodes 13. juulil.

6. "Mamma Mia! Siit me tuleme taas" ("Mamma Mia! Here We Go Again")

"Mamma Mia!" osutus 2008. aasta üheks suuremaks hitiks, teenis 2 Kulgloobuse nominatsiooni ning korjas kinokassades kokku üle 600 miljoni dollari, tõustes seejuures üheks enimteeninud muusikaliks enne, kui tänavune "Kaunitar ja koletis" selle koha endale sai.

"Mamma Mia! Siit me tuleme taas" ("Mamma Mia: Here We Go Again!") linastub 10 aastat pärast esimest osa ning filmis löövad kaasa Amanda Seyfried, Lily James, Christine Baranski, Julie Walters, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Andy Garcia, Cher ja Meryl Streep.

Teise osa kirjutas ja lavastas seekord Ol Parker ("Parim hotell terves Indias").

Film linastub suuremates kinodes 20. juulil.

7. "Kutsuge McCall 2" ("The Equalizer 2")

Näitleja Denzel Washington ja režissöör Antoine Fuqua sobivad kokku nagu sukk ja saabas, sest nende esimene koostöö oli Washingtonile meespeaosa Oscari toonud "Treeningpäev" ning hiljem ka väga meelelahutuslikud "Kutsuge McCall", "Seitse vaprat" ja nüüd ka Washingtoni karjääri esimene järjefilm "Kutsuge McCall 2"

Sünopsis: Denzel Washington naaseb ühe oma märgilise rolli juurde, mängides oma karjääri esimeses järjefilmis. Robert McCall on kartmatu õigluse eest võitleja, ekspluateeritute ja rõhutute kaitsja. Aga kui kaugele on ta valmis minema siis, kui jutt käib talle kallist inimesest?

Film linastub suuremates kinodes 20. juulil.

8. "Utøya, 22. juuli" ("Utøya 22. juli")

Sünopsis: 2011. aasta 22. juulil ründas Oslo lähedal poliitilises suvelaagris olnud viitsada noort relvastatud parempoolne ekstremist. Samal päeval, enne Utøya saarele suundumist, viskas ta pommi valitsushoonele Oslos. See on esimene mängufilm sellest rünnakust Kaja (18) ja tema sõprade silme läbi. Film algab sellest, kuidas Oslo pommirünnakust šokeeritud noored kinnitavad oma sugulastele, et nemad olid sündmusest väga kaugel. Korraga lõhestavad rahulikku atmosfääri lasud. Film jälgib Kajat tema ellujäämispüüdlustes – minuthaaval.

Film linastub suuremates kinodes 20. juulil.

9. "Kuumad suveööd" ("Hot Summer Nights")

Tänu möödunud aastal linastunud draama "Kutsu mind oma nimega" ("Call Me By Your Name") tohutu edule kujunes filmis peaosalist kehastanud Timothée Chalametist tõeline uus filmistaar.

Varasemalt olime noort näitlejat näinud juba Christopher Nolani ulmeeeposes "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), kuid 2017. aastal astus ta üles korraga neljas suurepärases filmis, milleks olid "Lady Bird", "Vaenulikud" ("Hostiles"), juba mainitud "Kutsu mind oma nimega" ning lõpuks meie kinodes alustav "Kuumad suveööd".

Varsti näeme Chalameti ka Oscari-väärilises draamas "Beautiful Boy", mida lavastab "Broken Circle Breakdowni" Felix Van Groeningen.

Sünopsis: Suvises Cape Codis satub puhkusel viibiv tagasihoidlik Daniel (Timothée Chalamet) koos kohaliku pätipoisi Hunteriga (Alex Roe) narkoäri ajama, samal ajal jahtides oma uue äripartneri salapärast õde McKaylat (Maika Monroe). Orkaanihirmus elava mereäärse linnakese tagahoovides ja lõbustusasutustes kasvavad suve jooksul nii pinge kui ka soojakraadid.

Film linastub kõikides suuremates kinodes 27. juulil.

10. "Zoe"

Sünopsis: Kujutlege, et istute koos oma kallimaga mugavas restoranis. Romantilisem ei saaks ollagi. Üksainus tühiasi: teie kallim on kunstlik, ehkki ideaalne. Teie partner on tehisintellekt.

Kriitikute kiituse pälvinud romantilise draama "Hinga sisse“, võluva fantaasiafilmi "Võrdsed“ ja melodraama "Hullupööra“ režissöör ja stsenarist Drake Doremus toob seekord ekraanile futuristliku filmi "Zoe“.

Filmi tegevus hargneb lühitulevikus, mil armastus on inimestele veel oluline. Ent see ilus ja soe tunne on enamikule vaid mugava elu kena täiendus. Üks selliseid inimesi on hiiglasuure firma Relationist teadlane Cole, keda mängib Ewan McGregor. Tal on käsil äärmiselt tähtis projekt, mis aitab temal (nagu ka paljudel teistel inimestel kogu maailmas) mõista, mida on armunutel täiusliku suhte jaoks tingimata vaja.

Teadlaste rühm loob Zoe (teda mängib Bondi-tüdruk Léa Seydoux). Zoe on ideaalse välimusega robot, mis oskab reageerida inimtunnetele. Tehisintellektiga suheldes ja igat tema sammu analüüsides tekivad Cole’il peagi Zoe vastu soojad tunded, mis võivad rikkuda tema teadlasekarjääri ja purustada südame. Lisaks Ewan McGregorile ja Léa Seydoux’le teeb filmis kaasa ka lauljatar Christina Aguilera, kes pole viimastel aastatel avalikkuse silme ette astunud. Ta mängib robotprostituuti.

Kas armastus inimese ja tehisintellekti vahel on võimalik? Missugune on laboris loodud täiuslik partner, mis armub tõeliselt, on tundeline, hingeline ega valmista iial pettumust?