„Pööraselt, lustlikult, hullunult kriiskav,” iseloomustas soomlaste Juuso Laatio ja Jukka Vidgreni filmi "Hevireis" mainekas väljaanne The Hollywood Reporter.

Soome kõige tundmatuma heavy metal-bändi Impaled Rektum teekonda kuulsuse poole saadavad selles musta huumoriga vürtsitatud filmis tõepoolest kõige jaburamad sündmused, mille kulminatsiooniks on relvakonflikt Soome ja Norra vahel.

„Loodame, et see lõbus põhjamaine hullus tõmbab Tartu publiku käima,” ütles Tartuffi programmijuht Dagmar Raudam.

Filmi peaosatäitja Johannes Holopainen mängib kandvat rolli ka praegu Eesti kinodes linastuvas filmis "Tundmatu sõdur”. Max Ovaskat peaks siinne vaataja aga mäletama kuue aasta tagusest Soome-Eesti filmist "Rat King", kus ta kehastab arvutisõltlast Jurit.

"Hevireisi" rahvusvaheline esilinastus oli märtsis nimekal USA festivalil South by Southwest ja nüüdseks on film müüdud ka Ameerika Ühendriikide ja Saksamaa kinolevisse.

Tartuff leiab tänavu aset 13.-18. augustini, kui Tartu Raekoja plats muutub taas Eesti suurimaks vabaõhukinoks. Kokku jõuab kuue päeva jooksul hiiglaslikule väliekraanile 11 armastusest kõnelevat filmi. Traditsiooniliselt näidatakse lisaks mängufilmidele Athena keskuses dokumentaalfilme ja osaleda saab arvukatel eriüritustel. Kõik seansid on vaatajatele tasuta.

Kogu programmi avalikustab Tartuff juuli keskel.

Eelmisel aastal kogus festival 17 000 külastust. Populaarseim film, Maria Sadowska "Armastuse kunst" tõi raeplatsile üle 2600 vaataja.