Kurjategijad võivad seadistamata SIM-kaardiga ehk vaikimisi tootjapoolse parooliga kaitstud mobiilse interneti (3G, 4G) ruutereid kasutada näiteks SMS-laenude tellimiseks, parkimise eest tasumiseks või muude tasuliste teenuste tellimiseks.

Kurjategijad kasutavad ära võimalust siseneda ruuteritesse interneti teel. Selleks ei pea olema ruuteri levis. Pahatihti on admin-konto parool sama, mis algselt määratud.

Politsei soovitab kõigil inimestel, mitte ainult ettevõtetel, ruuterite esialgne salasõna uue vastu vahetada. Pole tähtsust, kas selle paigaldas mõne sideoperaatori tehnik või keegi nutiteadlik lähedane.

Sellise vähe aega nõudva tegevuse tulemusena saavad inimesed vältida halba üllatust sideoperaatorilt arve saamisel ning sellega kaasnevaid hilisemaid probleeme ja asjaajamisi.

Parooli vahetamiseks uuri välja ruuteri IP-aadress (gateway), mis on põhimõtteliselt rida numbreid ja punkte, ja kasuta seda brauseri aadressireal nagu tavalist veebisaidiaadressi.

Vaikimisi kasutajanimi ja parool sõltuvad tootjast ja mudelist, neid näeb manuaalist või tihtipeale ka kiire guugeldamise teel.

Mobiilse andmeside ruuteril võib ruuteri seadmete muutmiseks ka eraldi äpp olla.