Harva, kui mängu algusest midagi põhjapanevat järeldada saab. Seekord sai. Saaremaa keskblokeerija Konstantin Rjabuhha esimene planeeriv serv tuiskas läbi Albert Hurda sõrmede ja teine kukkus täiesti segamatult Selveri poolele maha. Oli tunda, et Saaremaa pole mitte üksnes parem meeskond, vaid ka Selver pole mängu alguseks korralikult valmis.

Saaremaa üleolek oligi esialgu totaalne ja mitmekülgne. Selver jäi hätta nii servi vastuvõtul kui ka rünnakul. Treener Austris Štals proovis esimeses geimis Hurda asemel Timo Lõhmust, teises sai Renet Vankeri asemel võimaluse Markus Maila ja kolmandas Kaupo Kivisilla asemel Mihkel Varblane. Viimane suutis tuua ka elevust ning aitas Selveri välja tardumusest ja kaotusseisust 8:12. Ühtäkki Selver virgus, näitas head mängu ja emotsiooni. Aga olgem ausad: eelkõige tabas Saaremaad „kolmanda geimi sündroom” ehk kaks eelnevat väga kindlalt võidetud geimi mõjusid uinutavalt ja nad lasid enda taset alla. Aga see oli ka kõik. Äratuskell oli helisenud ja neljas geim kuulus jälle Saaremaale, ehkki nüüdki osati maha mängida 16:8 edu 17:15-ni.

Mida ütles Saaremaa peatreener Urmas Tali hoolealustele kolmanda geimi järel? "Vähem vigu ja servi vastuvõtt korda. Seda nimetatakse mentaalseks allakäiguks. Kui sellisel tasemel meeskonna vastu natuke järele annad, siis see asi nii käibki," tõdes Tali. Kuigi Saaremaa sai suhteliselt kindla võidu, siis protokollist vaatab neilegi vastu üks väga ebameeldiv number - 18 enda viga rünnakul.

Harjumatult palju rünnakul eksinud Hindrek Pulk kogus Saaremaa rivistuses 19 punkti, Tomaš Halanda oli sama resultatiivne, Rauno Tamme saagiks jäi 9 punkti. Selveri resultatiivseim oli diagonaalründaja Taavi Nõmmistu, kelle kontosse sigines 16 silma. STATISTIKA

Seeria järgmine kohtumine toimub laupäeval Kuressaares. Neljapäeval lähevad teises paaris vastamisi Tartu Bigbank ja Pärnu, avamängu võitis mäletatavasti Andrei Ojametsa juhitav Taaralinna meeskond.

Rauno Tamme kommentaar:
Taavi Nõmmistu kommentaar: