Ajakirjale Variety antud intervjuus arutles 32-aastane näitlejanna selle üle, et talle ei meeldi võtta vastu rolle kaasaegsetes filmides, sest peaaegu alati langevad sealsed naiskarakterid vägistamise ohvriks.

“Minu arust on maitsetu, kuidas naisi filmides näidatakse ja pigem inspireerivad mind karakterid ajaloolistes filmides,” avaldas Knightley lisades, et viimastel aastatel on küll toimunud kerge areng, aga filmitööstusel on siiski veel pikk maa minna.

“Mulle saadetakse nüüd ka käsikirju, kus tänapäeva naisi ei vägistatagi juba esimesel viiel leheküljel ning nende rolliks pole ka olla lihtsalt armastav tüdruksõber või naine,” lisas ta viidates oma viimasele rollile filmis “Colette”, kus tema tegelaskuju on naine 1890ndate Prantsusmaal, kes püüab võidelda karmide reeglitega, mis naistele on kehtestatud.

“Imeline tunne on kehastuda inspireerivate naiste rolli ning nende lugusid ja häält laiema publiku ette viia,” ütles näitlejanna. “Fakt, et film tuleb just nüüd välja, ei ole üllatav. Naiste lood on järsku muutunud oluliseks.”

Knightley, kes on samuti näidelnud The Weinstein Company filmides nagu “Uus algus” ja “Imiteerimismäng”, väidab, et tema suhe Harvey Weinsteiniga on alati olnud rangelt professionaalne ja ta polnud nende süüdistusega eelnevalt kursis. Weinsteini on mitmed naised süüdistanud seksuaalses ahistamises ning mõned neist väidavad, et mees isegi vägistas nad.

“Teadsin, et tal on kiusaja maine. Ta kippus helistama inimestele keset ööd ja nende peale karjuma,” väitis Knightley. “Ta ei teinud seda mulle ega palunud kunagi ka massaaži ega midagi taolist.”

Pärast mitmeid süüdistusi on aga näitlejannast saanud samuti liikumise #MeToo ja #TimesUp kirglik toetaja.

Allikas: Mashable