1. "Tasujad: Igaviku sõda" - 27. aprill

Esimene osa Marveli seniste superkangelastefilmide viimasest vaatusest kannab nime "Igaviku sõda" ("Infinity War") ning see lõpetab meile tuttavate superkangelaste loo senisel kujul ära, sest kangelased astuvad vastu seni võimsamale vastasele Thanosele ning koomiksites toimuvat silmas pidades ei pääse sellest lahingust kõik elusana.

Enne kangelaste viimast lahingut jõuab veebruaris kinodesse "Must Panter" ning 2018. aastal valmivad veel "Ant-Man and the Wasp" ja "Captain Marvel".

"Tasujad: Igaviku sõda" järg linastub 2019. aastal ja sellel pole veel ametlikku nime, kuid peaks jätkama esimeses osas pooleli jäänud sündmustikku.

Marveli filmiuniversumi esimene teos pärast "Igaviku sõja" apokalüptilisi sündmuseid saab olema James Gunni " Guardians of the Galaxy Vol. 3", aga sinna on aega 2020. aastani.

2. "Solo: A Star Wars Story" - 25. mai

"Han Solo" filmi tabasid küll suured probleemid, kuid nüüd on õnneks olukord rahunenud ja lavastaja Ron Howard haaras ohjad projektilt lahkunud režissööridelt.

Tegu on antoloogiafilmiga, mida oli ka 2017. aasta "Rogue One: Tähesõdade lugu". See tähendab, et "Star Warsi" universumit laiendatakse mitte ainult järgedega, vaid ka lugudega, mis leiavad aset enne põhiseeria sündmusi või ka selle ajal.

"Star Wars" on alati olnud suur kassahitt ning seda saab olema ka 25. mail linastuv "Solo" ehk "Solo: A Star Wars Story", kuigi kuulujuttude kohaselt ootab Disney filmi põrumist.

3. "Jurassic World: Langenud kuningriik" - 8. juuni

Järg 2015. aasta hittfilmile "Jurassic World: Sauruste maailm" kannab nime "Jurassic World: Langenud kuningriik" ning selle lavastaja on seekord õudusfilmi "Orbudekodu" ja katastroofifilmi "Ilmvõimatu" režissöör Juan Antonio Bayona. Steven Spielbergi alustatud "Jurassic" filmiseeria 5. osa linastub suvel.

"Jurassic World: Langenud kuningriik" ("Jurassic World: Fallen Kingdom") treiler meenutab kangesti Spielbergi 1997. aasta järge "Jurassic Park 2: Kadunud maailm" ("The Lost World: Jurassic Park"), sest mõlemas filmis naasevad eelmise osa tegelased parki, mille on üle võtnud dinosaurused ning mõlemas filmis on nende eesmärk saurused saarelt ära tuua või päästa.

Kui "Jurassic Park 2" keskendus ahnusele ja soovile tuua saurused mandrile, et neid raha eest rahvale näidata, siis "Jurassic World 2" soovib saurused päästa hoopis teisest väljasuremisest, sest saarel asuv vulkaan on valmis purskama.

"Jurassic World: Langenud kuningriik" on järg enimteeninud filmide hulgas neljandale kohale tõusnud "Jurassic Parki" seeria neljandale filmile "Jurassic World: Sauruste maailm". Tagasi on staarid Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard ning nendega liituvad veel Toby Jones, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, Ted Levine, Geraldine Chaplin ja James Cromwell. Legendaarse Dr. Ian Malcolmi rolli naaseb ka ei keegi muu kui hiljuti "Thor: Ragnarökis" meeldejääva rolli teinud Jeff Goldblum. Eelmise osa kirjutanud Colin Trevorrow ja Derek Connolly on ka seekord stsenaariumi autorid.

4. "Deadpool 2" - 1. juuni

Ebatavaline superkangelasefilm "Deadpool" oli 2016. aasta suurim üllataja ning filmi ootamatu edu tulemusena kinnitas nimikangelast kehastanud Ryan Reynolds, et naaseb ka 2018. aasta 1. juunil linastuva järje jaoks. Õnneks või kahjuks ei läinud kõik plaanipäraselt ning teise osa jaoks vahetati välja režissöör Tim Miller, keda asendab efektse märuli "John Wick" üks režissööridest David Leitch, kes tõi meieni ka "Plahvatusliku blondi". Ühes asjas võib kindel olla: "Deadpool 2" tuleb sama vaimukas kui esimene osa.

Vaata ka esimest õrritajat.

5. "Vaikse ookeani võitlus: Ülestõus" - 23. märts

2013. aasta "Vaikse ookeani võitlus" ("Pacific Rim") oli sõna otseses mõttes mammutfilm - selles võitlesid hiiglaslikud mehitatud robotid teisest dimensioonist pärit veelgi suuremate koletistega. See oli lausa iga anime - ja koletisefänni märg unenägu. Režissöör Guillermo del Toro ("Vee puudutus") teadis seda väga hästi ning tegi valmis suurteose, millele võis andeks anda mitmed ilmselged puudujäägid.

Järjeosa lavastajatoolis istub Netflixi ülipopulaarse seriaali "Daredevil" produtsent ja stsenarist Steven S. DeKnight. Taaskord on huvitav näha, kuidas liigub väikse seriaali looja suure-eelarvelise mammutfilmi peale üle.

6. "Must panter" - 23. veebruar

Kui Marvel tutvustas "Kapten Ameerika: Kodusõjas" uut kangelast nimega Must panter, võis igaüks kohe eeldada, et temast näeme üsna pea ka filmi. See aeg on nüüd käes: 18. veebruaril linastub Marveli universumi tehnoloogiliselt kõige arenenumas fiktiivses riigis Wakandas aset leidev "Must panter", mille peaosas on Aafrika prints T'Challa/Must Panter.

7. "Fantastilised elukad: Grindewaldi kuritööd" - 16. november

"Fantastilised elukad ja kust neid leida" ("Fantastic Beasts and Where to Find Them") järg kujuneb tõenäoliselt sama suureks hitiks kui eelmine osa. Sisutiheduse ja Harry Potteri maailma avardava hoiakuga üllatanud filmi järg haarab endale kõik, kes kunagi Potteri filme näinud või raamatuid lugenud.

8. "Kiskja" - 3. august

Kuulus tulnukas, kellega esialgu maadles 1987. aastal Arnold Schwarzenegger, seejärel Danny Glover 1990. aasta järjes "Kiskja 2" ja 2010. aastal ka Adrien Brody filmis "Kiskjad", naaseb kinodese. Tegu pole seniste "Kiskja" filmide ("Kiskja", "Kiskja 2", "Kiskjad") järjega, vaid pigem seeria neljanda osaga, mis võib-olla vihjab varasematele filmidele, kuid arendab siiski täiesti uut lugu.

Filmi režissöör on "Kiss Kiss Bang Bang" ja "Head tüübid" lavastaja ning "Surmarelvade" stsenarist Shane Black, kellel oli omal ajal väike roll ka esimeses filmis. Kaasa teevad veel Boyd Holbrook, Olivia Munn, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Jacob Tremblay ja Thomas Jane.

9. "Imelised 2" - 15. juuni

Kaks Oscarit võitnud "Imelised" ("The Incredibles") oli 2004. aastal Pixari animatsioonistuudio ja Disney jaoks väga suur hitt nii kassatulult kui ka kriitiliselt ning sama juhtub tõenäoliselt ka järjega, mida kirjutab ja lavastab taaskord Brad Bird.

10. "Mary Poppins Returns" - 25. detsember.

Emily Blunt on Mary Poppins 1964. aasta klassikalise filmi järjeloos "Mary Poppins Returns", milles maailmakuulus lapsehoidja naaseb Bankside perekonna juurde pärastneid tabanud suurt personaalset tragöödiat, mis on röövinud nüüdseks suureks kasvanud lastelt igasuguse elurõõmu.

11. "Ant-Man and the Wasp" - 6. juuli

2015. aastal oma filmi saanud Sipelgamees astus hiljem üles ka "Kapten Ameerika: Kodusõjas" ja teeb seda ka "Tasujad: Igaviku sõjas", aga nüüd on käes aeg näha järjes, kus tema põhiliseks kamraadiks on "Losti" staar Evangeline Lilly, kes kehastab Hope van Dyne'i ehk Waspi, kellel ei õnnestunud esimeses osas väga särada.

12. "Aquaman" - 21. detsember

“Õigluse liigas” mängis Aquamani kinolinal teist korda Jason Momoa (“Troonide mäng”). Sel aastal ilmub tegelase eepiline kujunemislugu, mida lavastab "Kiired ja vihased 7", esimese "Sae", "Kurja kutsumine" ja selle järje režissöör James Wan. Nii et on lootust, et see ei kuku välja nagu "Õigluse liiga".

13. "Võimatu missioon 6" - 3. august

Tom Cruise on tagasi, et läbi viia järgmine võimatu missioon. Sisu kohta pole palju teada, aga Supermani kehastav Henry Cavill ei saanud filmi jaoks kasvatatud vuntse maha ajada, kui "Õigluse liiga" lisavõtted seda nõudsid, mistõttu eemaldati need digitaalselt ning tulemus oli pehmelt öeldes kehv.

14. "Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2" - 21. november

2013. aasta "Lammutaja Ralf" ("Wreck-It Ralph") oli korralik üllatushitt, mistõttu oli järg loomulik samm.

15. "Valmistub esimene mängija" - 30. märts

Elav legend Steven Spielberg on oma karjääri jooksul lavastanud mitmeid arvutiefektidel tuginevaid filme nagu näiteks "Suur sõbralik hiiglane", "Tintini seiklused: Ükssarve saladus", "Maailmade sõda", "Minority Report - kolmas otsus", "A.I.-tehisintellekt" ja "Jurassic Park", kuid mitte miski pole olnud tal niivõrd otsast lõpuni efektide päralt kui 30. märtsil linastuv "Valmistub esimene mängija" ("Ready Player One").