See võib tulla üllatusena, aga Leonardo DiCaprio polnud sugugi esimene variant Jacki rolli, kuigi ta oli juba siis tuntud nimi, sest oli juba korra Oscarile kandideerinud filmi "What's Eating Gilbert Grape" rolli eest ning osalenud samuti Oscarile kandideerinud hittfilmis "Romeo + Juliet".

20. aastapäeva puhul toodi "Titanicu" 3D versioon 1. detsembril tagasi USA kinodesse (Eestis küll alles 7. märtsil) ning suure sündmuse puhul käis Kate Winslet, keda saame praegu meie kinodes näha Woody Alleni filmis "Ilmaratas", ka Stephen Colberti saates, kus tunnistas, et stuudio soovis näha Jacki rollis hoopis ühte teist näitlejat ja selleks oli Matthew McConaughey, kellega Winslet tegi isegi prooviesinemisi.

Matthew McConaughey kujunes alles hiljem tuntud komöödianäitlejaks ja hiljuti ka suurepäraste rollide poolest tuntud draamanäitlejaks, kuid toona oli ta DiCaprioga võrreldes täiesti tundmatu nimi. Tema tuntuim film oli Richard Linklateri kultuslik "Dazed and Confused". McConaughey oli küll stuudio esimene valik, aga Cameron vaatas ka näiteks Billy Crudupi suunas. Režissöör soovis näitlejat, kes näeks välja 20-aastane ning just see aitaski DiCapriol rolli endale saada.

Praegu on küll raske kedagi teist Jacki rollis ette kujutada, aga õnneks ei saanud stuudio oma tahtmist läbi suruda.