Tundidest said päevad. Päevadest nädalad. Möödus terve kuu, enne kui keegi aru sai, et ta omanik on surnud ja Dory lõpuks üles leiti. Kui ta loomade varjupaika viidi, oli ta pärast taolist katsumust ilmselgelt segaduses ja hirmul.

„See koer viibis kuu aega ühes majas koos oma surnud omanikuga,“ teatati varjupaiga Facebooki lehel 19. novembril. Nad avaldasid ka video Doryst, kui ta sinna jõudis. Doryt hoiti seal mitu päeva, juhul kui mõni perekonnaliige tahaks teda enda juurde võtta, aga keegi ei tulnud.

Lõpuks võttis Ameerika Hurtade ühingu Houstoni osakond ta oma hoole alla ja Dory paigutati kasuperesse, kus ta täna oma uut perekonda ootab. „Kui talle järele läksime, oli ta arusaadavalt veidi stressis,“ ütles Houstoni osakonna president Arden Tucker. Kuid üllataval kombel oli Dory üsna terve, ehkki pisut kõhn.

Nüüd õpib Dory kasuperes toime tulema ja alustab uut elu. Teda ümbritseb nii armastav perekond kui ka teised koerad.

„Paar esimest päeva olid pisut stressirohked, kuid nüüdseks on ta end sisse seadnud ja tal läheb väga hästi,“ ütles Tucker. „Nagu kõik hurdad, armastab ta magada ja ta võib lõpmatuseni lesida diivanil või terrassil päikese käes.“

Kuni Dory kosub, et kaotatud kaal tagasi saada, hoiavad looma päästnud inimesed silma peal uutel kodu pakkumistel. Dory peab leidma kodu, kuhu ta sobitub ning kus ta oma vanaduspõlve veeta saab.

Pole kindel, kas talle meeldiks jagada elamist kassidega, kuid teiste hurtade seltsis olemine tundub olevat Dory jaoks esmatähtis. Ta armastab teiste omasugustega suhtlemist. „On hämmastav, kuidas armastav hoolitsus ja hea toit võib koera elu muuta!“ lisas Tucker. „Usun tõesti, et Dody teab – pärast viimaste nädalate traumaatilisi kogemusi on ta taas väljaspool ohtu.“

Allikas: The Dodo