Selle tulemusega tõusis "Svingerid" kõigi aegade edukaimate Eesti filmide avalöökide arvestuses tublile kolmandale kohale. "Svingerite" avanädalavahetuse piletitulu on omal ajal suutnud edestada üksnes "Klassikokkutulek" ja napilt ka käesoleva aasta veebruaris linastunud "Sangarid". See kõigi aegade esikolmik näitab selgelt, et eestlasele lähevad kõige rohkem korda just need kodumaised filmid, mis kuuluvad komöödia žanrisse.

Lätlaste mulluse samanimelise kassatüki ainetel valminud "Svingerid", mille kesksetes rollides võtavad kõik pidurid maha Jan Uuspõld, Elina Reinold, Ago Anderson, Elina Purde, Sten Karpov, Jekaterina Novosjolova ja Ivo Uukkivi, jutustab õpetlik-hoiatava (ja häbitult koomilise) loo sellest, milleni võib viia koduse voodielu elavdamiseks ette võetud paarivahetus ehk „svingimine“. Film on valminud lätlaste ja eestlaste tihedas koostöös, tootjateks lõunanaabrite Cinevila Studios ja Platforma Film ning Eesti suurim meelelahutusettevõte Apollo. Apollo jaoks on tegu esimese sammuga filmitootmisesse ja samal kursil kavatsetakse tulevikus ka jätkata.

Filmi suur publikumenu avanädalavahetusel valmistas suurt heameelt ka "Svingerite" levitajale Timo Dienerile. „Pole üldse paha,“ kõlas tema kommentaar. „Muidu oleks minu hillitsetud kommentaar piirdunud ilmselt fraasiga „Pole paha“, kuid koostöö temperamentsete lõunanaabritega on mindki veidi uljamaks muutunud ja sestap ka nii lennuka sõna nagu „üldse“ kasutamine selles kommentaaris.“

"Svingerid" on jätkuvalt kinoekraanidel üle kogu Eesti ja loodab kinopublikut rõõmustada veel kaua aega.