Ühtegi lepingut pole veel tehtud ja kõik on lahtine, kuid läbirääkimised käivad, aga vaadates näiteks fantaasiaseriaalide nagu "Troonide mängu" suurt populaarsust ja Peter Jacksoni lavastatud "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" filmide suurt kassaedu ning püsivat populaarsust, siis ei maksa palju imestada, kui varsti lähebki töösse seriaal, mida aga jääb kohe kindlasti varjutama Jacksoni meisterlik filmitriloogia.

Kõiki seniseid Tolkieni mängufilme tootnud Warner Bros. on juba pikemat aega üritanud "Sõrmuste isandat" seriaaliks teha ning nüüd tundub, et stuudiote suures konkurentsis on peale jäänud Amazoni oma, mille seni parimad toodetud seriaalid on näiteks Philip K. Dicki samanimelisel romaanil kaudselt põhinenud "The Man in the High Castle" ja mitmeid auhindu võitnud "Transparent". Filmide osas on Amazon tunnustust kogunud näiteks Woody Alleni hiljutiste tööde, Richard Linklateri uue filmi "Last Flag Flying" ja Terry Gilliami kaua aega töös olnud "The Man Who Killed Don Quixote" poolest.

Niisiis võib "Sõrmuste isand" olla Amazoni juures heades kätes ning seriaalist võib kujuneda samasugune hitt nagu "Troonide mäng".

Peter Jacksoni "Sõrmuste isanda" triloogias Sami (Eesti tõlkes Jussi) kehastanud ja hiljuti "Stranger Thingsi" 2. hooajas suurepärase rolli teinud Sean Astinilt küsiti seriaali kohta kommentaare Entertainment Weekly raadios.

Astin kinnitas, et on juba 15 aastat korrutanud, et umbes 12 aastat pärast "Sõrmuste isanda" filmitriloogia valmimist soovitakse ka sellest teha uusversiooni, kuid ta naerdi alati välja, sest tegemist on klassikaga, millest ei taha keegi uut versiooni teha.

Astin lisas, et niivõrd suure seriaali tegemiseks peaks Amazon eeskuju võtma Netflixist ja andma meeskonnale samasuguse vabaduse nagu Netflix andis "Stranger Thingsi" loojatele või nagu Warner Bros. andis omal ajal "Sõrmuste isanda" triloogia tegijatele.

"Teleseriaale on väga raske teha komitee juhendamisel", ütles Astin Entertainment Weekly raadios, lisades, et vaataks küll "Sõrmuste isanda" seriaali, sest siis oleks võimalik tutvuda tegelastega, näha kohti ja kultuure, mis filmidesse ei mahtunud.

J.R.R. Tolkieni töid endiselt lõpetav, toimetav ja avaldav poeg Christopher Tolkien ja Tolkieni valdus pole ühelegi filmistuudiole müünud õiguseid teha filme "Sõrmuste isanda" maailma ajalugu laiendavate tööde põhjal, milleks on näiteks "Keskmaa ajalugu", "Silmarillion", "Lõpetamata lood" ja sellest omakorda irdunud täiendatud lisalood "Beren ja Luthien" ja "Hurini lapsed".

Allikas: Variety