Rahvusvahelises programmis linastub Terje Toomistu debüütfilm “Nõukogude hipid”, mis viib Nõukogude Liidu hipiliikumise jälgedes 1970ndate psühhedeelsesse "undergroundi".

Rahvusvaheliste lühifilmide võistlusprogrammis osaleb lausa kaks Eesti teost - sarjas "Eesti lood" valminud lühifilm "Lembri Uudu" (rež. Eeva Mägi) ning Chintis Lundgreni animafilm “Manivald”, mis heidab pilgu üksiku 30-aastase rebase ellu.

Eeva Mägi dokumentaalfilm räägib Eesti külaelust ning sellest, mis juhtus Pähkla küla inimestega peale kolhoosi lagunemist. “Lembri Uudu" valmis ERRi, Eesti Filmi Instituudi ja Kultuurkapitali toetatavas sarjas "Eesti lood", mis on noortele dokitegijatele väga oluline platvorm. "On suur asi, kui mõni nendest kohalikest lugudest ka rahvusvahelisele areenile jõuab," kommenteeris filmi produtsent ja toimetaja Liis Nimik.

Festivali kõrvalprogrammides linastuvad Ülo Pikkovi kõrgelt auhinnatud animafilm “Keha mälu” ning Nukufilmi lasteanima “Miriami kana unistus”.

30. oktoobrist kuni 5. novembrini Saksamaal, Leipzigis toimuv DOK Leipzig on üks maailma olulisemaid dokumentaalfilmide festivale, mis on tegutsenud aastast 1955.