Teisipäev — Delfi ja TV3 debatt

Homme kell 20 jõuab Delfi toimetuse südamest Delfi TV ja TV3 eetrisse esimene suur Tallinna linnapeakandidaatide debatt.

Debatile on kutsutud seitsme suurema partei ja valimisliidu linnapeakandidaadid või esindajad. Ametlike linnapeakandidaatidena on debatil kohal Taavi Aas, Kristen Michal, Rainer Vakra, Martin Helme ja Erik Vest (Vaba Tallinna Kodanik).

IRLi ametlik linnapeakandidaat Raivo Aeg ei saa osaleda, kuna viibib töökohustuste tõttu välismaal, tema asemel esindab erakonda debatil Viktoria Ladõnskaja. Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühisel liidul puudub ametlikult linnapeakandidaat, ent esindajana osaleb debatil Jüri Mõis.

Debatti juhivad Eesti Päevalehe ajakirjanikud Lauri Tankler ja Kärt Anvelt.

Kolmapäev — “Agenda” valimisdebatt

Aruteludest tulvil nädal jätkub kolmapäeval kell 13.05 Raadio 2s “Agenda” valimisdebatiga, kus osalevad parlamenti kuuluvate erakondade esinumbrid. Raadiosse on lubanud kohale tulla Raivo Aeg, Taavi Aas, Martin Helme, Rainer Vakra ja Kristen Michal.

Erinevalt Delfist ja TV3st, mille debatile on kutsutud seitsme suurema Tallinna partei ja valimisliidu linnapeakandidaadid või esindajad korraga, on “Agenda” debatt kahele nädalale jaotatud — debatt valimisliitude ja parlamendiväliste erakondade esinumbritega toimus juba möödunud nädalal, kui stuudios olid Jevgeni Krištafovitš (Metroolinn), Erik Vest, Maria Kaljuste (Meie Tallinn) ja Raivo Orgusaar (Eesti Ellujäämisliikumine)

Kolmapäevast debatti juhivad Eeva Esse ja Ahto Lobjakas.

Neljapäev — Vikerraadio valimisdebatt, Postimehe ja Kanal 2 valimisdebatt

Neljapäeval jõuab poliitikahuvilisteni lausa kaks linnapeakandidaatide arutelu.

Kell 13 toimuv Vikerraadio suur Tallinna linnapeakandidaatide debatt läheneb arutelule unikaalsel moel, kui poliitikud peavad vastama kuulajate mitte saatejuhtide koostatud küsimustele.

Vastavalt ERRi põhikirjale lähtuti linnapeakandidaatide kutsumisel valimisnimekirjade pikkusest ja programmide terviklikkusest.

Vikerraadio arutelul osalevad Raivo Aeg, Taavi Aas, Martin Helme, Kristen Michal, Rainer Vakra ja Urmas Sõõrumaa (Tegus Talllinn).

Debatti juhivad Arp Müller ja Mirko Ojakivi.

Tallinna linnapeakandidaatide tihe päev jätkub Postimehe ja Kanal 2 debatiga, mis algab kell 21.30.

Arutelul osalevad Kristen Michal, Raivo Aeg, Taavi Aas, Rainer Vakra, Martin Helme, Urmas Sõõrumaa ja Züleyxa Izmailova (rohelised).

Saadet juhivad Radari peatoimetaja Marii Karell ja Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Laupäev — ETV “Valimisstuudio”

Valimisnädala debatiseeriale paneb punkti Eesti Televisiooni valimisdebatt, kus väitlevad Tallinnas kandideerivate erakondade ja valimisliitude esindajad. Oma osalemise on kinnitanud 8 kandidaati: Taavi Aas, Raivo Aeg, Rainer Vakra, Martin Helme, Urmas Sõõrumaa, Kristen Michal, Züleyxa Izmailova ja Erik Vest.

Arutelu ohjavad saatejuhid Ainar Ruussaar ja Andres Kuusk.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 15. oktoobril.

Kuni kolmapäeva õhtul kella 18ni on võimalik ööpäevaringselt anda oma hääl elektrooniliselt.

Esmaspäevast kolmapäevani saab oma hääle anda kõikides valimisjaoskondades üle Eesti, neid on kokku 557. Jaoskonnad on avatud kell 12-20.

Igas vallas ja linnas on aga olemas ka vähemalt üks valimisjaoskond, kus saab hääletada väljaspool elukohta.

Hääletamine mujal - Esmaspäevast kolmapäevani on võimalik hääletada ka kinnipidamisasutuses, haiglas või ööpäevases hoolekandeasutuses. Selle jaoks ei ole vaja esitada eraldi taotlust.

Kui valija ei viibi elukohas ja ei saa terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu hääletada valimisjaoskonnas asuvas hääletusruumis, on võimalik taotleda hääletamist ka konkreetses asukohas, kus parasjagu viibite. Sellisel juhul tuleb aga esitada taotlus lähimale eelhääletamist korraldavale jaoskonnakomisjonile või kohalikule valitsusele (Tallinnas linnaosavalitsusele). Taotluse saab esitada eelhääletamise viimase päeva (kolmapäev) kella 14ni.

Kui sobiva kandidaadi leidmine osutub oodatust keerulisemaks, katseta Delfi ja Eesti Päevalehe ning Tallinna ülikooli koostöös valminud Tallinna Valimismootorit, mis annab igale valijale asjatundlikku abi, milliste poliitiliste jõudude programmidega tema vaated kõige enam kokku lähevad. Tutvu Valimismootoriga aadressil valimismootor.delfi.ee!