1. Mel Gibson

"Kartmatu" ("Braveheart", 1995)

Sünopsis: 13. sajandi Šotimaa. William Wallace (Mel Gibson) naaseb kodumaale pärast seda, kui ta on kodust mitu aastat eemal olnud. Šotimaa kuningas on äsja surnud. Pärijat tal ei olnud ja tänu sellele on võimu haaranud Inglismaa kuningas. Wallace`ist saab vastu tahtmist kartmatu liider, et üheskoos tagasi lüüa Inglismaa väed, mis püüavad šotlaste kodumaad anastada.

2. Kevin Costner

"Tantsib koos huntidega" ("Dances with Wolves", 1990)

Sünopsis: Leitnant John Dunbarist sai enda rahva kangelane, kui ta kogemata väed Kodusõjas võidule viis. Peale lahingut palub ta kohta läänerindel, kuid tema kohale jõudes on rinne juba hüljatud. Kuid ta ei ole jäänud rindele täiesti üksi. Koha peal leiab ta eest indiaanihõimu, kelle seas ta suure austuse ära teenib. Tema nimeks saab "Tantsib koos huntidega".

3. Joseph Gordon-Levitt

"Don Jon" (2013)

Sünopsis: Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) on tänapäeva Don Juan, kes käsitleb kõike oma elus objektidena, eriti naisi. Kuid tema pornosõltuvus on muutnud ta rahulolematuks ning laiema pildi nägemiseks ja tõelise armastuse tundmaõppimiseks otsustab ta ette võtta teekonna, kus ta kahe erineva naise abil õpib elu ja suhete kohta palju uut.

4. Dennis Hopper

"Muretu rännumees" ("Easy Rider", 1969)

Sünopsis: Hipiduo (Dennis Hopper ja Peter Fonda) võtab ette reisi võimsatel mootorratastel läbi USA - sihtmärgiks New Orleansis toimuv suur paraad. Kuluka ettevõtmise rahastamiseks seovad nad end narkokaupmeestega.

5. Clint Eastwood

"Armutu" ("Unforgiven", 1992)

Sünopsis: Clint Eastwood ja Morgan Freeman mängivad endiseid metsikuid lindpriisid, kes viimast korda relvad haaravad. Nende silme ees terendab autasu, mille on välja pannud Wyomingi osariigi Big Whiskey linnakese prostituudid.

6. Ben Affleck

"Argo" (2012)

Sünopsis: 1979. aasta 4. novembril jõuab Iraani revolutsioon kõrgpunkti. Mässulised ründavad USA saatkonda Teheranis ning võtavad 52 ameeriklast pantvangi. Kuuel ameeriklasel õnnestub aga kaose käigus põgeneda ning nad saavad varju Kanada suursaadiku kodus. Keskluure Agentuuri „eksfiltratsiooni“ spetsialist Tony Mendez (Ben Affleck) töötab välja riskantse plaani, kuidas need inimesed turvaliselt Iraanist välja toimetada, kuna see on kõigest aja küsimus, mil nad leitakse ja tõenäoliselt tapetakse. Tegemist oli nii uskumatu operatsiooniga, mida on raske ette kujutada päriselt aset leidvat.

7. George Clooney

"Head õhtut ja õnn kaasa" ("Good Night, and Good Luck", 2005)

Sünopsis: 50ndate alguses tekitas palju kõmu senaator Joseph McCarthy fanaatiline kommunistide jaht. CBSi reporter Edward R. Murrow (David Strathairn) võitles koos oma meeskonnaga McCarthy mahhinatsioonide vastu ja tõi tema meetodid avalikkuse ette. Kahe mehe sõjakäik kulmineerus, kui McCarthy süüdistas Murrowd kommunismis, põhjustades sellega avaliku skandaali.

8. Sean Penn

"Tagasi looduse rüppe" ("Into the Wild", 2007)

Sünopsis: Tõsielul põhinev film noormehest Christopher McCandless'st (Emile Hirsch), kes otsustab ühiskonnale selja pöörata ja läheb Alaskale metsikusse loodusesse. Teel sinna kohtub Chris mitmete inimestega, kes püüavad teda ümber veenda.


9. James Franco

"The Disaster Artist" (2017)

Sünopsis: James Franco lavastatud film, kus ta ka ise peaosa mängib, kujutab 2003. aasta linastunud maailma halvimaks filmiks nimetatud "The Room" valmimisprotsessi. "The Roomi" lavastas ja filmis mängis ka peaosa Tommy Wiseau, keda ka Franco nüüd kehastab

"The Disaster Artist" põhineb "The Roomi" kõrvalosatäitja ja Wiseau sõbra Greg Sestero samanimelisel raamatul.

10. Sylvester Stallone

"Rocky Balboa" (2006)

Sünopsis: Elu on jaganud kunagisele raskekaalu maailmameistrile Rocky Balboale (Sylvester Stallone) valusaid hoope. Ta on kaotanud oma armastatud abikaasa ning kunagisest kuulsusest on alles vaid lood, mida mees jutustab õhtuti oma restorani külastajatele. Tema poeg (Milo Ventimiglia) ei soovi isaga suhelda, eelistades elada omaenda elu. Rocky õlad on kühmu vajunud ja kätes pole enam kunagist kiirust, kuid südames on ta endiselt seesama võitleja.

Võitleja, kes saab veel ühe võimaluse, kui publiku põlguse all kannatava valitseva maailmameistri Mason Dixoni (Antonio Tarver) esindajad pakuvad Rockyle võimalust kahe erineva ajastu meistrid ringis vastamisi seada. See on Rocky jaoks võimalus tõestada iseendale ja oma lähedastele, et väline kest võib küll vananeda, ent tõelise mehe süda muutub aastatega ainult tugevamaks.