Madridis asuv riigikohus kutsus Trapero ja veel kolm kahtlusalust reedeks tunnistusi andma, teatas kohtu esindaja AFP vahendusel.

Süüdistused puudutavad rahutusi Barcelonas 20. ja 21. septembril pärast seda, kui riiklikud julgeolekujõud otsisid läbi Kataloonia valitsuse hooneid.

Politseiaktsioon võeti vastu vihaste protestidega ja Mossos d’Esquadrat süüdistatakse sekkumata jätmises.

Pressiesindaja sõnul süüdistatakse nelja kahtlusalust „mässu õhutamises seoses rahvakogunemiste ja demonstratsioonidega, mis viidi läbi jõuga, et takistada võime ja ametnikke oma kohuste täitmisel“.

Mässu õhutamine on Hispaania karistusseadustiku järgi karistatav kuni 15-aastase vanglakaristusega, kui selle paneb toime võimuesindaja.

Uurimist juhtiv kohtunik Carmen Lamela kutsus Madridi ka kahe Kataloonia iseseisvusmeelse kodanikeliikumise juhid Jordi Cuixarti (Òmnium Cultural) ja Jordi Sànchezi (Kataloonia Rahvusassamblee – ANC).

Need kaks organisatsiooni olid seotud mainitud meeleavaldustega. Meeleavaldajad lõhkusid Hispaania tsiviilkaardiväe sõidukeid ega lasknud hooneid läbi otsinud julgeolekujõudude esindajaid neist välja.

Neljas uurimise alla võetud inimene on veel üks Mossos d’Esquadra kõrge ametnik Teresa Laplana.