Hetkel liigub Talvik valimisjaoskonda, kus toimus esimene politseirünnak hääletajate vastu. Nimelt ajas politsei hääletama tulnud inimesi vägivaldselt laiali ja korjas ära valimiskastid.

Maha on võetud ka valimiste veebilehed. "Inimesed kardavad, et valitsus lülitab üldse kogu internetiühenduse siin piirkonnas välja," muljetab Talvik.

Talvik viibis öösel ühes koolis, millest oli tehtud valimisjaoskond. "Inimesed tantsid ja laulsid. Meeleolu meenutab laulvat revolutsiooni," räägib Talvik. "Koolis käis ka kohalik politsei, aga nemad soovisid inimestele ainult vastupidavust."

Talviku sõnul on politseil ja politseil vahe - kohalik Kataloonia korrakaitse on rahulik, Hispaania keskvõimude eriüksused aga inimeste vastu vägivaldne ja referendumi suhtes vaenulik.

Politsei vägivallast hoolimata ei näe Talvik inimeste silmis hirmu. "Kõik on väga enesekindlad. Tõeline kodanikuühiskond - veebilehed võetakse maha ja valimiskastid korjatakse ära, aga inimesed ei anna alla," ütles ta.

Keskvõim on Talviku arvates jõu kasutamisega kaevanud endale korraliku augu. "Need inimesed, kes varem iseseisvuse poolt ei olnud, seisavad nüüd selle eest. Küsimus pole isegi enam konkreetselt Kataloonia iseseisvuses, vaid demokraatias," räägib ta.