1. "Vääritud tõprad" ("Inglourious Basterds", 2009)

Natside poolt okupeeritud Prantsusmaal pääseb Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) vaevu veresaunast, mille käigus saksa ohvitseri Hans Landa (Christoph Waltz) juhitud üksus tapab tema perekonna. Shosanna põgeneb Pariisi, kus võtab endale uue identiteedi kinoteatri omanikuna.

Mujal Euroopas kogub leitnant Aldo Raine (Brad Pitt) juudi võitlejatest kokku rühma, mille liikmete ülesandeks on jõhkrate kättemaksuoperatsioonide organiseerimine vastase tagalas. Rühm, mida saklased tunnevad nimetuse all “Tõprad”, ühendab jõud näitlejatarist salaagendi Bridget Von Hammersmarkiga (Diane Kruger), et külvata hävingut ja hirmu Kolmanda Reichi kõrilõikajate seas. Saatus viib erinevad tüübid kokku sellessamas kinos, mille katuse all haub Shosanna oma kättemaksuplaani.

2. "Indiana Jones kadunud laeka jälil" ("Raiders of the Lost Ark", 1981)

Henry "Indiana" Jones (Harrison Ford) jookseb ajaga ja maailmas võimust võtvate natsidega võidu, et leida laegas, milles olevat algupärased 10 käsku. Natsid loodavad laeka väega alistada kogu maailma ning muidugi on Jones ainuke, kes neid peatada suudab.

3. "Indiana Jones ja viimane ristiretk" ("Indiana Jones and the Last Crusade", 1989)

Püha graali ehk nõu, millest Jeesus jõi viimasel õhtusöömaajal, soovivad kätte saada nii USA valitsus kui ka natsid. Indiana ei tegutse ka seekord üksi, sest teda aitab tema isa Henry Jones (Sean Connery).

4. "Kõige pikem päev" ("The Longest Day", 1962)

Kaks Oscarit võitnud filmis räägitakse Normandia dessandi D-päevast läbi kahe erineva vaatevinkli: liitlased ja sakslased.

5. The Inglorious Bastards (1978)

1978. aasta ja 2009. aasta näiliselt sarnaste pealkirjadega filmidel pole tegelikult midagi ühist. Ühes satuvad sõjavanglasse saadetud Ameerika sõdurid tee peale sakslaste tule alla ning üritavad sealt pääsedes sõja eest põgeneda, kuid satuvad peale missioonile, millest ei saa ära öelda. Tarantino filmis muudetakse aga ajalugu ja tapetakse Hitler.

6. "Reamees Ryani päästmine" ("Saving Private Ryan", 1998)

Filmiajaloo pingelisema ja mõjuvama stseeniga alustavas filmis saab kapten Miller (Tom Hanks) ja tema meeskond ülesandeks tuua vaenlase tagalast ära reamees Ryan.

7. "Force 10 from Navarone" (1978)

J. Lee Thompsoni 1961. aasta filmi "The Guns of Navarone" järg "Force 10 from Navarone" on algupärasest filmist väga erinev, kuigi mõlemad põhinevad Alistair MacLeani romaanidel. Järje peaosades on alles kolm aastat enne "Lõugades" suurepärase rolli teinud Robert Shaw, kes kahjuks suri enne "Force 10 from Navarone" esilinastust. Lisaks veel aasta varem "Star Warsi" abil maailmakuulsaks kujunenud Harrison Ford ja teised klassikud nagu Bondi-tüdrukut kehastanud Barbara Bach, "The Day of the Jackali" peaosalist kehastanud Edward Fox ja närvekõditavalt hea elav klassik Franco Nero.

8. "Kindlus" ("The Keep", 1983)

Saksa sõjaväelased valvavad 1942. aastal Rumeenias asuvat kindlust, aga kui miski hakkab natse ükshaaval maha tapma, pöörduvad nad kohaliku ajaloolase poole ning mõistavad, et nad on kogemata vabastanud iidse kurjuse.

9. "Räpane tosin" ("The Dirty Dozen, 1967)

Neljale Oscarile kandideerinud ja ühe võitnud "Räpane tosin" on klassikaline sõjafilm, milles väike löögiüksus, mis koosneb surma või pikaks vangi määratud sõduritest, saab ülesandeks tappa mitmed kõrged saksa ohvitserid.

10. "Relvavennad" ("Band of Brothers", 2001)

Kümnest osast koosnev miniseriaal, mis ei jää mitte kuidagi alla eelnimetatud filmidele, kujutab USA 101 langevarjudivisjoni E-kompanii (hüüdnimega Easy) lugu D-päevast kuni sõja lõpuni välja. Seriaali peamised produtsendid olid Steven Spielberg ja Tom Hanks, kes tegid loetud aastad enne koostööd filmiga "Reamees Ryani päästmine".