10. "Unforgettable"

Eelarve: 12 miljonit
Tagasi teenis: 15.2 miljonit

Film, mille pealkiri valiti tõenäoliselt ilma igasuguse eneseirooniata ning see muudab selle veelgi geniaalsemaks. Kui panna Google otsingusse "unforgettable movie", tuleb vastuseks just see Katherine Heigli ja Rosario Dawsoni erootiline põnevik, mille režissöör on 44 filmi ja sarja produtseerinud Denise Di Novi, kelle jaoks oli tegu režissööridebüüdiga.

Tundub, et see oli esimene ja viimane katsetus astuda kaamera taha, sest produtseerimine tuleb tal ilmselgelt paremini välja ("Danny Collins", "Rumal pöörane armastus", "A Walk to Remember", "Edward Käärkäsi", "Batmani tagasitulek").

9. "Sleepless"

Eelarve: 30 miljonit
Tagasi teenis: 28.9 miljonit

Toronto ja Tribeca filmifestivalidel linastunud prantsuse põnevik "Sleepless Night" ("Nuit Blanch") oli 2011. aastal üks Euroopa kino räägitumaid märulifilme. Kriitikud kiitsid kiireloomulise märuli heaks (Rotten Tomatoes: 96%) ning film osutus hitiks ka Prantsusmaal.

Seejärel otsustas Warner Bros. osta filmi õigused endale ning teha uusversiooni, palgata peaossa Jamie Foxxi ning võtta režissööriks tundmatu Baran bo Odari. Tulemuseks oli täielik läbikukkumine.

8. "CHiPs: Maanteepatrull" ("CHiPs")

Eelarve: 25 miljonit
Tagasi teenis: 25.5 miljonit

Dax Shepardi lavastatud, produtseeritud, näideldud ja kirjutatud "CHiPs" põhineb samanimelisel klassikalisel USA telesarjal, mis jooksis ajavahemikul 1977-1983. Sari sai 70ndatel sai alguses enne "21 Jump Streeti" ja "A-Rühma" ("The A-Team") teleseriaale ning mõnes mõttes muutis koos "Starsky and Hutchiga" televisioonis populaarseks buddy cop komöödiažanri.

"CHiPs" pole ainuke vana vana politseiseriaal, mis on vahepeal toodud suurele ekraanile: nende hulgas ongi näiteks "Starsky & Hutch" (2004), "A-Rühm" (2010), "21 Jump Street" (2012) ja "22 Jump Street" (2014). Siia nimekirja sobib mingil määral ka 2006. aasta "Miami Vice", mis põhines 80ndate teleseriaalil, kuigi tegu polnud otseselt komöödiaga. Erinevalt teistest mainitutest, kukkus "CHIPs" kinodes täiesti läbi, sest tuleb välja, et kedagi ei huvita enam vanade seriaalide põhjal loodud filmid. Olukorra oleks päästnud, kui film oleks ka hea olnud, aga kahjuks seda ei juhtunud.

7. "Vastumürk tervisele" ("A Cure For Wellness")

Eelarve: 40 miljonit
Tagasi teenis: 26.6 miljonit

"Vastumürk tervisele" ("A Cure for Wellness") on suurepärase pealkirjaga lugu, mille olustik keerleb ühe lause ümber: "Ainult siis, kui me teame, mis meid vaevab, saame sellest lahti!". Tegemist on ühiskondliku kommentaariga tänapäevaste inimeste prioriteetide ning tähenduse suunas. Tugevaid sõnumeid kandev teos on Gore Verbinski enesemeelitus projekt, mis kestab tund aega liiga kaua, kaotab igasuguse mõtte ning lõpuks ainult šokeerib vaatajaid haigete ja mitte inimlikult korrektsete stseenidega. Lõpul pole suurt pistmist räägitud looga, see ei anna vastuseid ning tundub kiirustatud, olgugi, et aega oli kaks ja pool tundi.

Loe edasi arvustusest.

6. "Kosmos meie vahel" ("The Space Between Us")

Eelarve: 30 miljonit
Eelarve: 26.6 miljonit

"Kosmos meie vahel" (tore mitmetähenduslik eestikeelne pealkiri võiks olla ka "Ruum meie vahel") kuulub tiinekafilmide praegusesse lainesse, mis on kinoekraane uhtunud umbes viimase kümne aasta jooksul. Ehk isegi kauem. Oleneb, kas hakata arvestust pidama näiteks "Videvikust" või Harry Potterist.

Loe edasi arvustusest.

5. "Rokikoer" ("Rock Dog")

Eelarve: 60 miljonit
Tagasi teenis: 20.8 miljonit

"Rokikoer" on sedasorti animatsioon, mille lõbusad ja hästi animeeritud multikategelased võivad väikseid lapsi küll meelitada, ent lugu räägib midagi muud. Õhku kerkis palju küsimusi – kas see film õpetab näiteks lapsi oma vanematele vastu haukuma? Pigem õpetab lapsevanameid oma lapsi nende tegemistes toetama. Bodi isa soovib, et poeg jääks lambakarja valvama kurjade huntide eest, aga see pole see, mida poiss elult soovib.

Loe edasi arvustusest:

4. "Kuningas Arthur: Mõõga legend" ("King Arthur: Legend of the Sword")

Eelarve: 175 miljonit
Tagasi teenis: 134.3 miljonit

"Kuningas Arthur: Mõõga legend" ("King Arthur: Legend of the Sword") on läbi ja lõhki briti meistri Guy Ritchie film. Kahe "Sherlock Holmesi", "Hunnik pappi ja suitseva kaheraudse" ja "RocknRolla" režissööri pulssi kiirendav märul, omapärane visuaalne stiil ja lobapidamatuse all kannatavad tegelased leiavad seekord rakendust kuningas Arthuri legendi kõige värskemas ekraniseeringus.

Loe, miks sa oleks pidanud filmi kinos vaatama.

3. "Hing anumas" ("Ghost in the Shell")

Eelarve: 110 miljonit
Tagasi teenis: 169.8 miljonit

Kellele oli vaja "Ghost in the Shelli" (eesti keeles "Hing anumas") uusversiooni? Võib-olla neile, kes pole teadlikud samanimelisest mangast ja animest ning nende mõjust ulmefilmidele või hoopis neile, kes soovisid lõpuks näha kultusliku anime mängufilmi versiooni. "Hing anumas" on mõnevõrra huvitav, kuid natukene ka pettumustvalmistav.

Loe edasi arvutusest.

2. "Monster Trucks"

Eelarve: 125 miljonit
Tagasi teenis: 64.5 miljonit

Kes oleks arvanud, et kinodes kukub läbi 125 miljoni suuruse eelarvega tehtud film USA kolkakülas elavast noorest, kelle auto üle võtab võimust nunnu näoga tulnukas? Ükski selgelt kalkuleeriv stuudio poleks tohtinud filmi töösse lasta, aga ometi arvas keegi Paramountis, et just seda võikski teha.

1. "Lubadus" ("The Promise")

Eelarve: 90 miljonit
Tagasi teenis: 8.2 miljonit

1915. aasta Armeenia genotsiid pole jõudnud ligi 101 aasta möödudes just väga paljudesse filmidesse (kõigest 34), kuigi tõsieluline lugu sellest, kuidas Ottomani impeerium lasi süstemaatiliselt tappa 1.5 miljonit armeenlast vääriks pea sama palju filme kui on tehtud holokaustist.

1915. aasta sündmused on enda kanda võtnud režissöör Terry George, kelle varasemate tööde hulka kuulub ka 1994. aasta Rwanda genotsiidi kujutanud "Hotell Rwanda" ("Hotel Rwanda").

Loe, miks ei meeldinud Türgi valitsusele "Lubadus".