1. "Logan", 2017

Hugh Jackmani luigelaul Wolverine'i/Logani rollis koomiksifilmis "Logan" oli nii mõjus, et fännid ei jäänud saali ootama mõnda lisastseeni, mida oleme selliste filmide lõputiitrite lõpus harjunud nägema, vaid hoopis ennast koguma, enne kui juleti saalist väljuda. Hugh Jackman kandis oma õlgadel vägivaldse mineviku ja unustatud superkangelase raskust nii võimsalt ja dramaatiliselt, et kui lõpus juhtus see, mida kõik teadsid, et juhtub, polnud saalis ühtegi kuiva silma.

Kinoveebi arvustuses kirjutas Raiko Puust nii:

"Jackmani rahvusvaheliseks superstaariks tõstnud roll ei ole kindlasti midagi auhinnalist või laineid löövat, kuid on keeruline kedagi teist Wolverine nimirollis ette kujutada ning just see annabki ärasaatmisele juurde selle nõksu, et klimp kurku tuua." Loe pikemalt arvustusest.

2. "Roheline miil" ("The Green Mile", 1999)

Frank Darabonti "Roheline miil" on üks väheseid tõeliselt õnnestunud Stephen Kingi lugudel põhineid filme. Kui enamjaolt tehakse ekraniseeringuid Kingi õuduslugude põhjal, siis Darabont valis kaks, mida ei saa lugeda õuduslugudeks: "Shawshanki lunastus" ja "Roheline miil", kuigi režissööri üks varasem lühifilm põhines samuti Kingil ning niisamuti ka hiljem valminud "Udu". "Roheline miil" läheb ajalukku kui erakordsete karakteritega liigutav lugu surmamõistetute vanglaosas töötavatest meestest eesotsas Tom Hanksiga, kelle kokkupuude Michael Clark Duncani kehastatud valedel alustel surmamõistetuga muutis nii nende kui ka vaatajate elusid. See on võimas film, millesarnaseid enam ei tehta.

3. "Ühe koera lugu" ("Hachi: A Dog's Tale", 2009)

See klassikaline filmi inimese ja koera vahelisest tingimusteta armastusest murrab ka kõige kangema südame. Richard Gere kehastab mees, kes võtab endale korea. Neist saavad parimad sõbrad, aga kui mees enam ühel päeval koju tagasi ei tule, jääb kutsu Hachi teda rongijaama ootama nii nagu ta oli teinud iga päev. Koer ei mõista, et omanik on surnud, mistõttu seisab iga päev kuni vanadus ta murrab ja ootab tagasi armastatud omanikku.


4. "Gladiaator" ("Gladiator, 2000)

Maximuse lugu oli täis raskusi, kaotusi, ohverdusi ning ka erakordseit suuri võite, kuid vaatajatele ei läinud korda mitte ainult suurejoonelised lahingud, vaid Russell Crowe hingestatud osatäitmine Maximusena ning mehe soov saada õiglus tapetud perekonna eest. Lõpuks ta selle saigi, kuid suure isikliku ohverdusena.

5. "Pianist" ("The Pianist", 2002)

Roman Polanski "Pianist" on ehe näide meistri kätetööst. Holokaustist on palju filme tehtud, kuid see ja "Schindleri nimekiri" jäävad absoluutsesse tippu. Adrien Brody hingeminev esitus tõi näitlejale ka parima meesnäitleja Oscari.