Ralli esikoha saavutas Tänaku tiimikaaslane Sebastien Ogier, kes edestas Thierry Neuville`i 15,6 sekundiga ja Dani Sordot (mõlemad Hyundai) 1.01-ga. Eilse võistluspäeva kolmandal kiiruskatsel liidrikohal sõites teeperve ramminud ja vedrustuse lõhkumise tõttu kiirematele ligi poolteist minutit kaotanud Tänak jäi lõpuks Ogier`le alla 1.30-ga.

MM-sarja kuue etapi järel on üldliidril Ogier`l 128 punkti, järgnevad Neuville 106, Portugalis üheksanda kohaga piirdunud Jari-Matti Latvala 88 ja Tänak 83 punktiga.

Ralli lõppseis:

Ralli avapäev, reede:

Ralli avapäev kulges ülimalt tihedalt ja põnevalt: katseid võitsid väga mitmed erinevad sõitjad ning vahed on minimaalsed. Kuuenda katse järel tõusis üldliidriks just Tänak, kes edestas Jari-Matti Latvalat vaid 0,1 ning Hayden Paddonit 3,7 sekundiga.

Olulised sündmused hakkasid juhtuma aga seitsmendal katsel, kui nii Jari-Matti Latvala, Kris Meeke kui Hayden Paddon erinevatel põhjustel katkestasid ja/või aega kaotasid. Latvala autol ütlesid üles pidurid, Meeke'il purunes vedrustus ning Paddoni Hyundaid vaevavad mehaanilised probleemid.

Päeva lõpetanud kahel publikukatsel suuri intsidente ei juhtunud - Tänak suurendas oma edu Sordo ees sekundi võrra, Ogier tuli samal ajal eestlasele 1,2 sekundi võrra lähemale.

Teine päev, laupäev:

Kavas oli kolme kiiruskatse kahel korral läbimine. Kogupikkust oli kuuel katsel 155 kilomeetrit.

Kui avakatsel (17,43 km) sai Tänak neljanda aja ning säilitas liidrikoha, siis järgmisel kiiruskatsel (22,3 km) oli eestlane kiireim ning kasvatas oma edumaa Ogieri ees 6,3-le sekundile.

Tänaku kommentaar katsevõidule: "Kui tahad tipus olla, siis pole muud valikut, kui pedaal põhja suruda! See katse oli kõigi jaoks uus ja meil õnnestus teha hea puhas sõit."

Järgmisel katsel lõhkus Tänak masina tagaosa ning kaotas kiireimat aega näidanud Ogier`le minuti ja 23 sekundiga, langedes kokkuvõttes viiendaks.

Tänak tunnistas ralliraadiole, et ta sõitis masina tagumise osaga vastu raja serva ning vasak tagumine osa sai kannatada. Katkise autoga tuli sõita ligi 20 kilomeetrit.

Hooldusalas tehti eestlase masin korda ning 13. ja 14. kiiruskatsel näitas ta vastavalt kolmandat ja neljandat aega. Ogier kasvatas samal ajal edumaa Thierry Neuville'i ees juba 23 sekundile.

Päeva lõpetas 37-kilomeetrine katse, mille võitis Neuville 6,2-sekundilise eduga Ogier' ees. Kokkuvõttes kahanes Ogier' edu belglase ees 16,8 sekundile. Tänak oli katsel kolmas ja kerkis üldarvestuses mööda Craig Breene'ist.

Viimane võistluspäev, pühapäev:

Tänak sai neljal viimasel kiiruskatsel vastavalt 2., 4., 10. ja powerstage´il 1. koha ning lõpetas ralli kindlalt neljandana Ogier, Neuville`i ja Sordo järel.