James Cameron teatas mullu, et ta ei plaani "Avatari" järgesid filmida järjest, vaid selle asemel võetakse kõik neli filmi üles samaaegselt. Neljast filmist esimest oli kinodesse oodata 2018. aastaks, kuid nüüd kirjutab Fox News, et asjad ei suju siiski plaanipäraselt.

"Aastal 2018 see ei juhtu. Me pole veel filmi ilmumise kuupäeva välja kuulutanud," kommenteeris Oscariga pärjatud lavastaja "Avatar 2" progressi. "Inimesed peavad aru saama, et see on ilmumiste rütm. Meil ei valmi ainult "Avatar 2". Meil on valmimas "Avatar 2", 3, 4 ja 5. See on eepiline ettevõtmine. Meil kulus esimese filmi tegemiseks neli ja pool aastat ning nüüd teeme me nelja osa korraga."

James Cameroni "Avatar" oli 2009. aasta üks edukamaid filme ning selle tehnoloogia muutis 3D filmid tänapäevaseks normid. Tänu teenitud 2,8 miljardi dollarile oli "Avatari" näol tegemist kõige enimteeninud film läbi aegade, ent "Star Wars: Jõud tärkab" lükkas selle troonilt. 2010. aasta Oscarite jagamisel kandideeris film üheksale kuldmehikesele, millest kolm ära napsati.

"Avatari" järge oodati esmalt kinodesse aastaks 2014, ent selle ilmumist on juba edasi lükatud vähemalt kolm korda.