Alkohol on ohtlik nii retseptiravimite kui käsimüügis saadaval olevate pillide võtmise ajal. Mõned ravimid võimendavad oluliselt alkoholi mõju, mõned vähnedavad ravimite mõju ja mõned kutsuvad esile ohtlikke kõrvalmõjusid, kirjutab ABC News.

Oluline on meeles pidada, et rahustid ja ärevushäireid leevendavad rohud, nagu näiteks lorazepami ja diazepami toimeainetega ravimid võivad koos alkoholiga põhjustada uimasust, peapööritust või hingamise aeglustumist. Samuti võib nende ravimite tarvitamine alkoholiga koos suurendada oluliselt üledoosi riski. Sama kehtib ka opiodide, näiteks Vicodini ja Demeroli kohta.

Antibiootikumidega samaaegselt alkoholi tarbimine võib põhjustada iiveldust ja oksendamist. Doxycycline'i toimeainega antibiootikume, mida arstid kirjutavad sageli välja infektsioonide korral, ei tohiks samuti kunagi koos alkoholiga tarbida, kuna see vähendab oluliselt ravimi võimet põletiku vastu võidelda.

Lisaks eelpool mainitud retseptiravimitele tuleks tähelepanelik olla ka käsimüügist saadaval ravimitega. Mõned allergia leevendamiseks tarvitatavad antihistamiinid võivad koos alkoholiga tarbides põhjustada uimasust.

Isegi tavalised paratsetamooli sisaldavad valuvaigistid võivad olla koos alkoholiga võttes ohtlikud. Siinjuures tuleb silmas pidada, et mida suurem on tarbitud alkoholi ja ravimite hulk, seda ohtlikum on mõju tervisele.

Ka vererõhurohtude võtmine koos alkoholiga võib põhjustada erinevaid südameprobleeme. Eriti ohtlik on alkoholi tarbimine verevedeldajate võtmise ajal: juba kolm kokteili võib tähendada insulti.