1. "Kihu" ("Body Heat",1981)

Jurist Ned Racine (William Hurt) kohtub abielunaise Matty Walkeriga (Turner) ning alguse saab kuum suhe, kuid peagi soovib naine tappa oma rikka abikaasa ning veenab Nedi seda tegema.

2. "Ürginstinkt" ("Basic Instinct",1992)

San Francisco ööklubiomanik Johnny Boz leitakse tapetuna. Juhtumit määratakse uurima detektiiv Nick Curran (Michael Douglas) ning peamiseks kahtlusaluseks on manipuleeriv kirjanik Catherine Tramell (Sharon Stone). Peagi avastatakse, et Bozi mõrv on täpselt samasugune, nagu kirjeldatud ühes Catherine'i novellis.

3. "Silmad pärani kinni" ("Eyes Wide Shut",1999)

Dr. Bill Harfordi (Tom Cruise) igapäevarutiin lüüakse rajalt välja, kui ühe peo ajal kaks modelli talle külge löövad. Järgmisel päeval paljastab mehe naine (Nicole Kidman), et tal on olnud seksuaalfantaasiaid võõra mehe suhtes, keda ta mõni aeg tagasi kohtas. Dr. Harfordi jaoks saavad säärased fantaasiad kinnisideeks: seksuaalne kokkupuutmine prostituutide, teiste meeste naiste ning isegi surnud patsiendi tütrega muutuvad lõpuks nii julgeks, et löövad mõra ka Harfordi ja tema naise suhtesse.

4. "Truudusetu" ("Unfaithful",2002)

Connie (Diane Lane) elab oma abikaasaga Edwardiga (Richard Gere) rahulikku elu New Yorgis. Neil on kaheksa-aastane poeg, koer ja majapidajanna. Ühel päeval satub Connie ellu salapärane Paul (Olivier Martinez) . Connie armub Pauli armunud ning saab nende suhtest seda, mida abielu Edwardiga enam ei paku.

5. "Nobenäpp" ("The Handmaiden", 2016)

1930ndate Korea, Jaapani okupatsioon. Rikas jaapani pärijanna Hideko, kes elab üksildast elu suures maamajas koos oma võimuka onuga, palkab endale uue teenijanna Sookee. Kuid teenijannal on saladus: ta on tegelikult taskuvaras ja tegutseb hoopiski petise käsul. Petis plaanib end esitleda jaapani ülikuna, et rikas emand võrgutada ja temaga koos põgeneda, seejärel aga temalt varandus röövida ja naine hullumajja kinni panna. Tundub, et kõik läheb nagu plaanitult, kuni Sookee ja Hideko vahel tekivad ootamatud tunded…

Briti kirjaniku Sarah Watersi rahvusvahelisel bestselleril “Fingersmith” põhinev film valiti 2016. aasta Cannes'i filmifestivali põhiprogrammi. Park Chan-wook on Lõuna-Korea meisterlik režissöör, kes on eriti tuntud filmidest “Joint Security Area” (2000), “Oldboy” (2003) ja “Stoker” (2013).

Loe ka arvustust.

6. "Metsikud" ("Wild Things",1998)

Florida keskkooli töötav Sam Lombard on õpilaste seas populaarne, eriti aga tüdrukute seas. Peagi süüdistavad kaks tema õpilast teda vägistamises ning alguse saab pöördeid täis põnevik, kus ei tea kunagi, kes keda reedab.

7. "Kopp-kopp" ("Knock Knock",2015)

Ühel nädalalõpul, kui tema pere on läinud reisile, tulevad õnneliku abielumehe (Keanu Reeves) ukse taha kaks noort ja ilusat tüdrukut, kes paluvad mehelt vihma eest peavarju. Esialgu lühikesena näiv külaskäik muutub aga põrguks, kui tüdrukud majaperemehe võrgutavad ja pantvangi võtavad, et temaga pere äraolekul mängida ja teda piinata.

8. "Kokkupõrge" ("Crash",1996)

James Ballard (James Spader) ja Catherine (Deborah Kara Unger) on vabaabielus. Ühel õhtul satub James autoõnnetusse dr. Helen Remingtoniga (Holly Hunter), kelle abikaasa hukkub. Haiglas kohtab Ballard Vaughani (Elias Koteas), kes on eriliselt vaimustunud autoõnnetustest. Ballard veidrasse fetišistlikku maailma, kus on tugev side autoõnnetuste ja seksuaalenergia vahel.

9. "Elle" (2016)

Parim naispeaosatäitja (Isabelle Huppert) Oscari nominatsiooni teeninud film jõudis maailma ette 2016. aasta Cannesi filmiorgial, tuuritas usinalt mujalgi festivalidel ning jõudis tasapisi ka eri riikide kinolevisse.

See on teemavalikult tuttav(lik) Verhoeven: kõik tema tavapärased teemad võivad linnukese kirja saada. Aga tulemus pole mingi kerge meelelahutus ja kaugelt mitte peresõbralik. See on Verhoevenile ootuspärasest palju intellektuaalsem, sügavam ja küpsem.

"Elle“ keskmes on ärinaine Michèle, kes satub kodus ootamatult vägistaja ohvriks ja asub omal käel tolle isikut kindlaks tegema.

Loe edasi arvustusest.

10. "Seotud" ("Bound",1996)

Lesbist eksvang kohtub Violetiga, kelle mees Caesar tegeleb rahapesuga. Nad armuvad ja otsustavad mehelt kaks miljonit dollarit maffiaraha varastada, lavastades mehe süüdi.