Osa filmi tegevusest toimub filmis Viru hotellis. Selleks taasloodi filmimiseks eraldi tuba. Fotodel saab võrrelda, millised nägid välja Viru toad päriselt 80ndatel, millised on need praegu ja kuidas kujundati tuba filmi “Sangarid” jaoks.

“Esimeste Viru tubade sisekujundaja oli Väino Tamm, tänaste tubade sisekujundaja on Tamme lapselaps Ville Lausmäe,” selgitas interjööri tausta Viru sisuturundusjuht Malle Kolnes.

Viru hotell 80ndatel

Tema sõnul oli praeguseid tube kujundades oluline jätkata algset ideed ehk kasutati nö katkematut joont ja välditi eraldiseisvaid mööblitükke. “Ühtset joont on kasutanud nii Tamm kui Lausmäe, filmis on tegelikkusest selles osas pisut mööda hiilitud, ehkki rohkelt on kasutatud ka meie muuseumist pärit atribuutikat, valgusteid, toole ja telerit,” sõnas Kolnes.

Kolnes kiidab filmi kunstnikku ja märgib, et filmivõteteks loodud tuba esindab hästi Viru tollast sümbolväärtust ning esemed annavad edasi 80ndate meeleolu. “Ega polnudki vaja täpselt vana järgi ehitada,” lisas Viru esindaja.

Erinevalt filmitoast ei olnud tollal ega ole ka praegu radiaatorid nähtaval. Filmiillusiooni loomiseks on filmis värvid veidi tumedamad, kui tollal toas olid.

Viru hotell filmis "Sangarid"

Kolnese kirjelduse kohaselt olid tumedate ehk pruunide valgustneelavate kahhelkividega viimistletud fuajee seinad ja põrand, tänapäeval on fuajee valgusküllane ja mitukümmend ruutmeetrit avaram. “Väga erinevad on ka kvaliteedinõuded tollasele ja tänasele. Kui panna kõrvuti tollane voodi ja tänane, siis tänased voodid paistavad lausa kuninglikke mugavusi pakkuvad ja toonaseid võib leida ehk tänastes hostelites,” rääkis Kolnes.

Tema sõnul on arusaadavalt erinev ka teleriekraani suurus ja kanalite valik. “Tollase paari kohaliku NSVLi kanali asemel on terve valik rahvusvahelisi kanaleid, ka inglis-, soome-, saksa- ja venekeelsed,” lisas Viru esindaja.

Viru hotell tähistab tänavu 45. juubelit ja seoses sellega oodatakse kõigilt säilinud ajaloolisi fotosid hotellist. Need palutakse saata SIIA.

Film “Sangarid” esilinastub selle nädala kolmapäeval, 15. veebruaril. Film linastub üle Eesti 17. veebruaril.

Vaata lisainfot SIIT.