1. "John Wick 2" - 10.02

2014. aasta "John Wick" oli nii muljetavaldav, et filmi üks režissööridest (neid oli kaks) palgati lavastama "Deadpooli" teist osa.

Järjeosas on legendaarne palgamõrvar John Wick (Keanu Reeves) sunnitud tööle naasma endise kolleegi tõttu, kes plaanib üle võtta salajast rahvusvahelist palgamõrtsukate gildi. Verevandega teda aidata lubanud John sõidab Rooma, kus tema vastasteks on maailma ohtlikemad tapjad.

2. "Vastumürk tervisele" ("A Cure For Wellness") - 24.02

Noor ambitsioonikas keskastme juht saadetakse Šveitsi Alpides asuvasse idüllilisse, ent salapärasesse "tervisekeskusesse", et tuua sealt ära nende kompanii peadirektor. Mees hakkab varsti kahtlustama, et selle spaa imeliste raviprotseduuride juures on midagi kahtlast.

Kohe, kui ta asub lahti harutama selle paiga süngeid saladusi, pannakse proovile tema terve mõistus. Tal diagnoositakse seesama kummaline haigus, mis selle paiga külastajaid pikka aega nende seinte vahel hoiab, lootuses leida ravi oma seisundile.

"Vastumürk tervisele" on originaalse nägemuse poolest tuntud lavastaja Gore Verbinski ("Ring", "Kariibi mere piraadid") uus psühholoogiline thriller.

3. "Logan" - 3.03

Hugh Jackman on kehastunud Loganiks ehk Wolverine'iks 17 aasta jooksul juba üheksas "X-Meeste" filmis. Ta on üles astunud seni kahes ainult Wolverine'ile pühenduvas filmis, mis saab lisa juba märtsis, kui linastub "Logan".

"Logan" põhineb Mark Millari koomiksil "Old Man Logan". Lugu leiab aset aastal 2024, mil Wolverine ja Professor X on ainsad elusolevad X-Mehed ning maailm on pea täielikult hävinenud.

Režissöör James Mangold lavastas ka Wolverine'i eraldiseisva seeria eelmise filmi "The Wolverine". "Logani" esimese treileri vesterni mõjutused on samuti ilmselged, sest Mangold lavastas ka suurepärase põneviku "3:10 Yumasse " ("3:10 to Yuma")

4. "Elu" ("Life") - 24.03

Jaanuaris filmiga "Ööloomad" Eesti kinosid külastanud Jake Gyllenhaal ja "Deadpooli" staar Ryan Reynolds kehastuvad rahvuvahelise kosmosejaama (ISS) meeskonnaliikmeteks, kes teevad uskumatu avastuse: Marsi missiooni käigus leitakse punaselt planeedilt elusorganism. Rõõm asendub koheselt hirmuga, sest see organism pole sugugi ohutu.

"Elu" lavastajatoolis istub rootslane Daniel Espinosa, kes on Eesti kinopublikule tuttav filmidega "Kiire raha" ("Easy Money"), "Turvamaja" ("Safe House") ja "44. laps" ("Child 44").

Filmi stsenaristid on Paul Wernick ja Rhett Reese, kes kirjutasid koos Ryan Reynoldsi jaoks ka ropusuise loo "superkangelasest", milleks oli muidugi "Deadpool". Filmis teevad kaasa veel Rebecca Ferguson, Olga Dihovichnaya, Ariyon Bakare ja Hiroyuki Sanada.

5. "Hing anumas" ("Ghost in the Shell") - 7.04

Maailma tulutoovaim naisfilmistaar Scarlett Johansson naaseb aprillis kinodesse maailmakuulsal mangal põhineva ulmefilmiga "Hing anumas". Filmi tabas ka üks skandaal, mis ei tohiks küll populaarsust kahandada, kui märk on siiski küljes.

Filmi levitab Paramount Pictures ning režissöör on Rupert Sanders ("Lumivalgeke ja kütt"). Teistes osades on Beat Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pilou Asbæk, Kaori Momoi, Chin Han, Danusia Samal, Lasarus Ratuere, Yutaka Izumihara ja Tuwanda Manyimo.

6. "Kiired ja vihased 8" ("Fast & Furious 8") - 14.04

"Kiired ja vihased 8" (USA-s uue nimega "The Fate of the Furious") on seeria esimene film (kolmandas osas ei löönud kaasa ükski põhiseeria näitleja), milles ei löö enam kaasa varalahkunud Paul Walker, kuid see ootamatu löök ei peatanud Vin Dieseli ja tema kamraadide hoogu: seekord on mängu toodud Charlize Theron ja isegi allveelaevad. Ka lugu võtab ootamatu pöörde: Vin Dieseli kehastatav Dominic Toretto reedab mingil põhjusel oma perekonna ning varasemalt vaenlast kehastanud Jason Statham on nüüd perekonna uus liige. Miks ja kuidas? See selgub juba 14. aprillil.

7. "Galaktika valvurid Vol. 2" ("Guardians of the Galaxy 2") - 28.04

Star-Lord, Gamora, Drax, Baby Groot ja Rocket on tagasi, et viia kosmoseseiklused taaskord uuele ja veelgi võimsamale tasemele. Seekord löövad kaasa ka legendaarsed Kurt Russell ja Sylvester Stallone. Sarnaselt 2014. aasta Marveli hittfilmile "Galaktika valvurid", jagub ka teises osas elutervet huumorit, armsaid momente ning suurepäraselt valitud näitlejate imetabaselt head dünaamikat. Vähemalt sellise mulje jätab treiler.

8. "Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks" ("Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge") - 26.05

Kapten Jack Sparrow on hädas - tema surma soovib vana rivaal kapten Salazar, kes põgenes koos oma kummituspiraatidega Devil's Triangle nimelisest vanglast, et hävitada Sparrow ja kõik elusolevad piraadid. Jack peab leidma Poseidoni kolmhargi, mis annab selle kasutajale merede üle täieliku kontrolli. See on ainuke vahend Salazari alistamiseks.

"Kariibi mere piraatide" uue osa režissöör ei ole enam esimese kolme osa lavastaja Gore Verbinski ega ka neljandat osa juhtinud Rob Marshall. Seekord on rooli haaranud hoopis norrakad Joachim Rønning ja Espen Sandberg, kes saavutasid ülemaailmse tuntuse, kui kandideerisid 2013. aastal filmiga "Kon-Tiki" parima võõrkeelse filmi kategoorias Oscarile.

9. "Rannavalve" ("Baywatch") - 16.06

12. mail jõuab kinodesse 90ndate kultusseriaali "Baywatch" ehk "Rannavalve" põhjal valmiv film. "Rannavalve" on peamiselt tuntud kahe näitleja poolest: David Hasselhoff ja Pamela Anderson. Hasselhoff teeb kaasa ka uues filmis, aga tema roll ja selle ulatus pole veel selge, kuna Mitch Buchannonit kehastab seekord hoopis üks "Kiirete ja vihaste" seeria staaridest Dwayne "The Rock" Johnson

10. "Transformerid: Viimane rüütel" ("Transformers: The Last Knight") - 7.07

"Transformerid: Viimane rüütel" ("Transformers: The Last Knight") jätkab sealt, kust eelmine osa pooleli jäi: taaskord on Shia LaBeoufi asemel peaosas Mark Wahlberg ning jälle satuvad inimesed transformerite omavahelise võitluse keskele, kuid seekord on asi tõsisem, sest kaua aega kadunud olnud Optimus Prime naaseb seekord hoopis vaenlase rollis.

"Transformerid: Viimane rüütel" sündis Akiva Goldsmani ("Mina olen legend"), Robert Kirkmani ("Elavad surnud" koomiks ja seriaal) ning Netflixi "Daredevili" seriaali 1. hooaja peaprodutsendi Steven DeKnighti sulest.