"Kui 100 täis sain, siis vaatasin, et elaks veel," ütles ta oma sünnipäeval.
Arved Tamm sündis 1910. aastal Avinurme vallavanema Gustavi ja tema naise Marie pere kaheksanda lapsena. Ta oli nelja-aastane, kui algas Esimene maailmasõda, ja kaheksa-aastane, kui kuulutati välja Eesti Vabariik. Kui algas Teine maailmasõda, oli Arved 31aastane, ja kui Eesti taas vabaks riigiks sai, oli Arved 81aastane pensionär.

Sünnipäeval käis Arvedit lisaks sugulastele õnnitlemas ka Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja Julianna Jurtšenko ja peaminister Jüri Ratas saatis kimbu punaseid roose.
Arved on olnud põllumees, fotosuurenduste müügiagent, laomees, ekspediitor, turumüüja, brigadir, kiosköör. Tööd keskturul meenutas Arved oma sünnipäeval sõnadega, et „see oli ikka suur äri“.
Arved abiellus 1952. aastal endast kümmekond aastat vanema naisega ja nad elasid koos kolm aastakümmet kuni naise surmani. Lapsi neil ei olnud.

Sugulased teavad Arvedit kui lõpmata optimistlikku inimest, kes on kogu aeg positiivne ja aitab teistel oma muresid lahendada.

Kui Arved aru sai, et ta elu tõesti pikaks kujuneb, tahtis ta elada 100aastaseks. Siis 105aastaseks. Sugulane Anne ütleb, et sihtide seadmisega pole Arvedil kunagi elus probleeme olnud. Nüüd, 107aastasena tahab mees elada nii kaua, et tuleval aastal ära näha Eesti Vabariigi 100. sünnipäev ja osta ka juubelimünt.

Oma pikaealisuse üheks saladuseks peab Arved lisaks rõõmsale meelele ka seda, et ta on kogu elu alkoholist ja sigarettidest eemale hoidnud. Esimest korda proovis ta viina 25aastaselt ja rohkem ei tahtnud: "Küll see oli kole!"
Arvedil oli kuus venda ja kaks õde, kes pole enam elus, aga neil on palju järeltulijaid.
Neli aastat tagasi meie seast lahkunud kirjanik Heino Kiik oli Arvedi õepoeg ning elus palju näinud Arved on Heino seitsmest teosest koosneva sariromaani „Arve Jomm“ peategelase prototüüp.
Kui jutud räägitud, ütleb Arved sugulasele, et lase muusikat ka, ja palub järjekorras mängima panna oma kaks leierkasti. Talle meenub, et ühe ostis ta kusagil 1980ndate lõpus Leningradist katkise vedruga, parandas ära ja pani mängima. Arved on kogunud ka vanu kellasid, mille keskel ta nüüd elab.