"Veljo Tormis oli pikalt olnud haiglaravil," sõnas Eesti Heliloojate Liidu korraldusjuht Mari-Liis Rebane Publikule. Veljo Tormise testamendis seisab aga klausel, et ta soovib ärasaatmist kitsas pereringis, mistõttu suuremat avalikku ärasaatmist ei toimu.

Veljo Tormis sündis 7. augustil 1930. aastal.

Veljo Tormis alustas muusikaõpinguid 1942. aastal, õpetaja August Topmani käe all orelimängu. Ta lõpetas 1947. aastal Tallinna Muusikakooli ning jätkas õpinguid koorijuhtimise erialal.

Suurima osatähtsusega on Tormise loomingus koorimuusika. Suur osa tema loomingust tugineb eesti ja teiste läänemeresoome keeli kõnelevate rahvaste folkloorile, aga ta on kirjutanud palju koorimuusikat ka ilma folkloorse aluseta.

Tormise tuntumad teosed koorimuusikas on loits "Raua needmine" ning tsüklid "Unustatud rahvad" ja "Eesti kalendrilaulud".

2009. aastal tunnustati Veljo Tormist Eesti Muusikanõukogu Heliloomingu preemiaga, 2010. aastal Riigivapi I klassi teenetemärgiga, 2015. aastal pälvis helilooja PÖFF-i elutööpreemia, 2016. aastal välisministeeriumi kultuuripreemia.