Delfi on sõlminud X-Mängude korraldaja ESPNiga kolmeaastase lepingu, millega omandas USAs Aspenis toimuva ekstreemspordi maailma talvise suursündmuse otseülekannete ainuõigused Eestis kuni 2019. aastani.

Mäletatavasti pärines mulluse spordiaasta üks emotsionaalsemaid hetki just Aspenist, kus toona 13-aastane Kelly Sildaru naiste freestyle suusatamise pargisõidus esikoha võitis ja sellega talviste X-Mängude ajaloo noorimaks kuldmedalistiks tõusis. Delfi vahendusel eestimaalasteni jõudnud esitus aitas purustada ka Delfi TV vaatajarekordeid - kokku vaadati otseülekannet Delfi TV-st enam kui 30 000 seadmest, videot tema kuulsaks saanud võidutantsust üle 100 000 korra.

"Kelly on tormilise kiirusega vallutanud nii eestimaalaste kui ka maailma suusahuviliste südamed - sellest kõnelevad ka eelmise nädala uudised kandideerimisest Laureuse spordiauhinnale ja aasta naissuusatajaks valimine. Meil oli suur rõõm ja au olla mullu tema esimese suure tähelennu otsepildis vahendaja ning kohe pärast eelmist talve alustasime ESPNiga suhtlust tulevaste X-Mängude ülekannete osas. Hea koostöö jätkuna jõudsime ka kokkuleppele kolmeaastases koostöös," ütles Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju.

Võimalus tiitlit kaitsta tekib Sildarul juba järgmisel nädalavahetusel, kui noor eestlanna 28. ja 29. jaanuaril koos teiste oma ala tippudega Ameerika Ühendriikides võistlustulle astub. Välja toomist väärib ka fakt, et erinevalt eelmisest aastast on Kelly Sildaru seekord üles antud koguni kahel võistlusel.

Avastardi teeb ta Eesti aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva, kui Kelly kell 03.15 koos seitsme konkurendiga Big Airi esikohta püüdma läheb. Pargisõidus saab noorele Eesti talendile kaasa elada meie aja järgi pühapäeva õhtul kell 19.00.

Lisaks neile kahele võistlusele toome huvilisteni ka palju muud põnevat ja ühtekokku saab Delfi TV-s ekstreemsporti koos eestikeelsete kommentaaridega jälgida üle 8 tunni! Lisaks Delfi portaalile veebis ja mobiilis saab Delfi TV otseülekandeid ja saateid vaadata ka "suurel ekraanil" Delfi TV rakendustes Starmanis, Hübriid TV-s, Android TV-s ja Apple TV-s.

Delfi TV otseülekannete kava Aspeni X-Mängudel (Eesti aja järgi):

Laupäev (28.01.)
Meeste freestyle suusatamise pargisõit (algus kl 20.00)
Naiste lumelaua pargisõit (kl 22.15)
Snowmobile freestyle võistlus (kl 00.00)

Pühapäev (29.01.)
Naiste freestyle suusatamise Big Air (kl 3.15)
Meeste freestyle suusatamise Big Air (kl 5.30)
Naiste freestyle suusatamise pargisõit (kl 19.00)
Meeste lumelaua pargisõit (kl 21.00)
Snowmobile parima triki võistlus (kl 23.00)