Nüüdseks pole triloogia enam ammugi kõigest triloogia, sest filmiseeria režissööri Peter Jacksoni käe all valmis hiljem veel "Kääbiku" triloogia ning nüüdseks on Keskmaal aset leidnud juba 6 filmi. Mis on saanud nendest näitlejatest, kes kehastasid Tolkieni romaanidest tuntud karaktereid nagu Frodo, Bilbo, Aragorn ja Gandalf? Kas aeg on neile samamoodi mõjunud nagu Sõrmus mõjus kääbikule nimega Sméagol, keda hiljem õppisime tundma Gollumi nime all?

Elijah Wood (Frodo Baggins)
Card

Särasilmne Elijah Wood ei jäänud loorberitele puhkama, vaid avas pärast mitmeid teisi rollisooritusi koos mõttekaaslastega žanrifilmidele ja eelkõige õudusfilmidele keskenduva produktsioonifirma SpectreVision, mille all on valminud näiteks "A Girl Walks Home Alone at Night", "Open Windows" ja ka tänavust PÖFFi väisanud "The Greasy Strangler".

Wood on ka aastaid üritanud talle külge jäänud Frodo imagot hävitada ning see on päris hästi õnnestunud. "Sin City", "Maniac", "Grand Piano" ja "Open Windows" on teda hoopis teisest küljest näidanud. Woodil valmisid hiljuti ka kaks žanrifilmi: "The Trust" ja "The Last Witch Hunter". Esimeses oli tema kaaslaseks Nicholas Cage ja teises Vin Diesel.

Orlando Bloom (Legolas)
Card

Bloom liikus ühest seeriast teise ja selleks oli muidugi üliedukas "Kariibi mere piraatide" triloogia. Ta osales veel mitmes suurejoonelises filmis nagu "Trooja" ja "Taevane kuningriik". Pärast neid rolle kuivas Bloomi karjäär suures osas kokku, kuid õnneks sai ta võimaluse asuda jälle Legolase rolli "Kääbiku" triloogias.

Ian McKellen (Gandalf)
Card

McKellen on tõeline vanameister nii lavalaudadel kui ka filmides. Ta on küll viimasel ajal keskendunud rohkem teatrile kui filmile, aga viimati sai näha teda näiteks Gandalfi rollis "Kääbikute" filmides ja muidugi Magneto rollis "X-Meeste" filmides.

Viggo Mortensen (Aragorn)
Card

Viggo Mortensen kandideerib oma viimase rolliga filmis "Kapten Fantastiline" parima draamanäitleja Kuldgloobusele. Pole paha.

Liv Tyler (Arwen)
Card

Liv Tyleril pole nii hästi läinud kui teistel. Pärast "Kuninga tagasitulekut" võttis ta osa näiteks õudusfilmist "The Strangers" ning Kevin Smithi kultuskomöödiast "Jersey Girl". Viimane suurem roll oli tal Marveli filmis "The Incredible Hulk". Filmidega pole tal vedanud, aga õnneks on ta leidnud oma koha suurepärases ulmeseriaalis "The Leftovers".

Sean Astin (Samwise Gamgee)
Card

Sean Astini karjäär liikus Liv Tyleriga üsna sarnaselt: mitmed komöödiad, kuid mitte ühtegi meeldejäävat rolli. See kõik muutub järgmisel aastal, sest Astinil on roll kultusseriaali "Stranger Things" teises hooajas.

Dominic Monaghan (Merry/Meriadoc Brandybuck)
Card

Monaghan on pärast "Sõrmuste isanda" lõppemist kaasa teinud mitmes žanrifilmis, kuid me kõik teame, et Merry pole tema ainuke tuntud roll: ta lõi kaasa ka kultusseriaalis "Teadmata kadunud" ("Lost").

Billy Boyd (Pippin/Peregrin Took)
Card

Boyd jäi sarnaselt eelmainitule komöödiate ja žanrifilmide juurde, kuigi tuli viimase "Kääbiku" filmi jaoks tagasi, et esitada lõputiitrite ajal kõlanud pala "The Last Goodbye".

Sean Bean (Boromir)
Card

Iga tema roll lõppeb surmaga, aga Sean Beanil siiski filmidest puudust ei tule. Viimati sai näha teda "Marslases".

Ian Holm (Bilbo Baggins)
Card

Ian Holm on vanameister, kellel pole kunagi rollidega probleeme olnud. "Sõrmuste isand" oli tema jaoks kõigest vahepala.

Cate Blanchett (Galadriel)
Card

Teatri - ja filminäitleja Blanchett osales hiljuti Oscari-filmis "Carol". Varsti saab teda näha ka Marveli filmis "Thor: Ragnarök" ning "Ocean's Eight", mis on varasemalt George Clooney ja Brad Pitti juhitud "Ocean's Eleven" uusversioon, kus kõiki peaosi mängivad naised.

Hugo Weaving (Elrond)
Card

Weaving pole ainult Elrond, vaid ka "Matrixi" agent Smith. Teda saab praegu näiteks näha meie kinodes filmis "Hacksaw Ridge'i lahing".

John Rhys-Davies (Gimli)
Card

Jah, Gimli näitleja lõi miskipärast pärast "Sõrmuste isanda" edu kaasa nüüdseks filmide tegemisest loobunud Uwe Bolli fantaasiafilmis ning mitmetes teises kummalistes filmides, millest peaks tema kaliibriga näitleja kaugele hoiduma.

Andy Serkis (Gollum)
Card

Gollumile näo ja hinge andnud Andy Serkis on motion capture näitlemise pioneer. Pärast Gollumit aitas ta kaasa Peter Jacksoni "King Kongi" legendaarse hiidahvi ellu äratamisele, kuid see polnud viimane kord kui näitleja ahvidega kokku puutus: tema mängis sisse ka Caesari rolli uutes "Ahvide planeedi" filmides. Talle anti ka seitsmendas "Star Warsi" filmis roll: ta kehastas uut suurt Sithide ja Impeeriumi juhti Snoke'i. 2018. aastal linastub tema seni suurim lavastajatöö "The Jungle Book". Serkis aitas kaasa motion capture näitlemise omaks võtmisele ja teeb seda tänase päevani.