Uhiuue elulooraamatu sõnul nautisid Townsend ja Charles väga lähedast sõprust mitu kuud enne mehe lahutust printsess Dianast aastal 1996. Nüüdseks 67-aastane Townsend valab ka ise õli tulle ning ei eita, et nende suhe oli romantiline.

Ameerika biograaf Sally Bedell Smith uuris naiselt, kas tema ja printsi vahel särises toon ka armuleek, mille peale Townsend vastas: "Veetsin temaga üpris palju aega. Ma ei hakka sügavamale laskuma. Mul pole midagi selle vastu, kui te sellest kirjutate. Jah, me olime lähedased, kuid see oli kaua aega tagasi."

Townsend on üks seebifirma Crabtee & Evelyn kaasasutajatest, kuid 1996. aasta kevadel hakkas ta karjääri tegema hoopis printsi poolt rajatud mahepõllunduslike toiduainete tootmise ja turustamise firma Duchy Originals ridades. Sue oli Charlesi suur lemmik, kellega koos käidi väljasõitudel ja väidetavalt ka puhkusereisidel.

Raamatust tuleb ka ilmsiks, et Charles pidas Buckinghami palee ette istutatud punaseid kurerehasid äärmiselt koledaks ja samuti olevat ta enda meelest palju suurejoonelisem" kui tema ema. "Ta lihtsalt vihkab neid punaste kurerehade peenraid. See viga parandatakse kohe, kui ta kuningaks saab," jutustas Sue. "Tal on väga peen maitse, peenem kui teistel. Kuninganna on just oma tavapärase maitse tõttu nii populaarne. Inimesed saavad temaga samastuda, kuid Charles igatseb suurejoonelisemaid aegu."

Printsi sõprus kauni ärinaisega lõppes mõned päevad pärast printsess Diana surma 1997. aasta augustis, kui Townsend otsustas austusest kuninglikus residentsis asuva kingipoe nädalaks ajaks sulgeda. "Ta ei mõelnud vist seda päris läbi. Varem polnud midagi sellist juhtunud," meenutas Sue. Pärast tüli müüs Sue Townsend oma aktsiad maha ja kolis Itaaliasse järgmist äriprojekti alustama.