"Keskerakonna juhatus kinnitas riigikogu fraktsiooni juhi kandidaadiks Kersti Sarapuu ja Tarmo Tamm sai samuti juhatuse toetuse maaeluministri kohale astumiseks," ütles Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid Delfile.

Juhatuses arutati ka Erki Savisaare kandidatuuri fraktsioonijuhi kohale, mida toetas ainsana Olga Ivanova.

"Meeleolud olid positiivsed, see eriarvamus võeti teadmiseks. Sarapuu kandidatuuri toetati peaaegu konsensuslikult," ütles Karilaid.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige Peeter Ernits leidis, et fraktsioonijuhi koht oleks pidanud kuuluma Erki Savisaarele, kes jäi maaeluministri portfellist ilma.

Kolmapäeval kui peaminister Ratas teatas, et tegi Tammele ettepaneku asuda maaeluministri kohale, muutusid Savisaare leeri kuuluvad keskerakondlased rahulolematuks: nemad näinuks maaeluministrina Erki Savisaart.

"Kui omal ajal see valitsus tehti, oli tingimus see, et kui ühiselt edasi minna, siis on kõige parem ühine vastutus ja kasutada neid härgasid nii ühelt kui ka teiselt poolt. Repinski taandamise puhul oli meie lootus, et see koht läheb n-ö sellele leerile. Seda ei juhtunud. Ja ka fraktsiooni juhi puhul oli meie seisukoht jätkuvalt, et kui Erki Savisaar ei saa maaeluministriks, siis peaks ta saama fraktsiooni juhiks, kuna tema nimi tagaks kodurahu. Aga nagu ma kuulsin, ka sellega ei ole arvestatud. Võin kinnitada, et kui Erki Savisaar on nõus sellega, siis vähemalt üheksa saadikut hääletab Savisaare poolt või juhtub sama nagu Tarmo Tammega, kes sai toona vist seitse vastuhäält," selgitas Ernits tänases "Ringvaates", vahendab ERRi uudisteportaal.

Tarmo Tamm on lõpetanud Tihemetsa Sovhoostehnikumi mehhaniseerimise erialal ning Eesti Maaülikooli agraarökonomisti erialal. Tamm töötas 1976-1993 Põlva Agro töökoja juhatajana, 1993-1999 Põlva vallavanemana, 1999-2011 Põlva linnapeana ning kuulub alates 2011. aastast riigikogusse.